Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tottenham NK Maribor NK Maribor

Petek, 9. 11. 2012, 11.34

8 let

DailyMail: Berić zadel, še preden si lahko zavzdihnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tottenham je prekinil niz treh evropskih remijev in končno osvojil polni plen. Otoške medije je pričakovano navdušil trikratni strelec Jermain Defoe, o Mariborčanih pa ni bilo veliko zapisano.

Na dan, ko je angleški selektor Roy Hodgson na seznamu reprezentančnih kandidatov pozabil na Jermaina Defoeja, je najboljši strelec Tottenhama zablestel s tremi zadetki v mreži Maribora. ''Bolj kot njegovih 126 golov, s katerimi je na večni klubski lestvici prehitel Teddyja Sheringhama, je bila pomembna prva evropska zmaga. Slednja je po predstavi, ki je bila resda še daleč od popolne, vrnila zaupanje v delo Andreja Villasa-Boasa,'' so zapisali pri Guardianu. Poudarili so, da sta Defoe in Emmanuel Adebayor zaigrala skupaj od prve minute prvič v tej sezoni, in Mariborčanom, kar je po srečanju potrdil tudi Darko Milanič, zadala veliko preglavic. Glede Llorisove napake pa je Portugalec dejal: ''Tudi to se dogaja. Lahko bi se zgodilo vsakemu vratarju. Zaradi tega v prihodnje ne bom spreminjal odločitev. Žog nočemo kar tako izgubljati, zato prihaja tudi do tveganih potez,'' je branil osmoljenca.

''Boljša ekipa je zmagala. O tem ni nikakršnega dvoma,'' je prepričan Sky Sports. Samozavest nogometašev Tottenhama naj bi bila na primerno visoki ravni, dobre predstave pa ni zasenčila niti tragikomična napaka Kyla Naughtona in Huga Llorisa. ''Če smo odkriti, Maribor ne predstavlja ravni kakšnega izmed boljših premierligašev. Težja preizkusa šele prihajata. Gostovanja pri Manchester Cityju in Arsenalu,'' sledi ocena. Zanimiva je bila tudi opazka v 17. minuti, ko se je žoge dokopal francoski vratar. ''Tottenham ima vendarle vratarja! Lloris se je končno dotaknil žoge,'' so opisali začetno prevlado Londončanov, ki je le nekaj minut kasneje postregla s prvim zadetkom. Zaslediti je bilo polno hvalnic na računa Jermaina Defoeja in bliskovitega Garetha Bala, za nekaj posredovanj si je pohvale prislužil tudi Jasmin Handanović.

The Sun je četrtkovo dogajanje na štadionu White Hart Lane predstavil v glasbeni prispodobi. ''Jermain Defoe je bil glavni pevec, da pa je imel tako sladko spremljavo, se lahko zahvali mlademu Tomu Carrollu.''. Skladbo bi skoraj uničila zgrešena nota Huga Llorisa, a ga je po poročanju Suna rešil izvrsten ''hat-trick'' Jermaina Defoeja, ki je zadoščal za prvo evropsko zmago v tej sezoni. ''Defoe se je podpisal pod zadetke, resnični mojster večera pa je bil Tom Carroll,'' so še dodali. Dvajsetletni Anglež jih je navdušil z izvedbo v zvezni vrsti. Bil je soudeležen pri vseh zadetkih in odlično zapolnil vrzel, nastalo zaradi poškodbe Sandra. ''Zmaga nad slovenskimi prvaki je bila pričakovana, saj začetna enajsterica Maribora skupaj zasluži 200.000 funtov,'' sledi zanimiva primerjava. Ko so se delile ocene za nastop posameznikov, sta Carroll in Defoe prejela mogočno ''devetico'', vsi ostali pa nič več kot 7. Le vratar Lloris ni bil pretirano zadovoljen, saj je prejel štirico. Igralcev Maribora niso ocenjevali.

Tudi DailyMail je ''okaral'' angleškega selektorja. Jermain Defoe je s trojčkom namreč opomnil Roya Hodgsona na to, kaj bo zamujal na pripravah. ''Trije goli Defoeja in tri točke za Tottenham. Zapomni si to, Hodgson,'' so mu namenili sporočilo. Defoe je v napadu zasenčil ožjega sodelavca Adebayorja, predložki Garetha Bala pa že dolgo niso bili tako natančni in nevarni, kot ravno na tekmi z Mariborom. Defoe in Adebayor kot dvojec? ''Šele devetič sta začela od prve minute. Prvič v tej sezoni. Pod vodstvom Harryja Redknappa sta se predstavila osemkrat, Tottenham pa je zmagal kar sedemkrat!,'' so izpostavili statističen podatek. Kaj pa gol Berića? Dejali so, da je Krčan izkoristil slabo podajo ''porednega'' Kyla Naughtona (angleška besedna igra Naughty Naughton) svojemu vratarju, vseeno pa bi lahko Francoz Hugo Lloris reagiral bolje. ''Berić je le nastavil nogo in žoga se je znašla v mreži hitreje, kot bi lahko zavzdihnil 'oh','' so bili že pregovorno slikoviti angleški novinarji.

Da je bil Jermain Defoe prvo ime srečanja, meni tudi Telegraph: ''Prebudil je Tottenhamove ambicije v ligi Europa in potrdil sloves enega najbolj nevarnih angleških napadalcev.'' Da je Defoe zadel v polno kar trikrat, se lahko zahvali tudi izvrstni predstavi dvakratnega podajalca Garetha Bala, to pa je bilo tudi več kot dovolj za zmago nad slovenskim prvakom. Pri poročilu s tekme se jim je prikradla napaka, saj so vratarja Maribora predstavili kot Roberta Handanovića. Bale, ki je Martina Mileca večkrat vrgel s tira, jih je navdušil celo tako, da je obudil evforijo z obdobja, ko so navijači Tottenhama v čast Valižana poskrbeli za priložnostno pesem ''Taksi za Maicona''. Takrat je zablestel na tekmi z Interjem v ligi prvakov ter osmešil brazilskega zvezdnika Maicona. Pohvalili so tudi Toma Carrolla, ki naj bi podajal tako dobro, da bi bil lahko nanj ponosen tudi Jack Wilshere. Eden največjih angleških upov zadnjih let, ki je nedavno okreval po hudi poškodbi ter se vrnil k Arsenalu, prejel pa tudi že poziv za angleško reprezentanco. Defoe ga v četrtek ni.

Ne spreglejte