Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 12. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Natisni članek

Kevin Kampl nemško prvenstvo Bayer Leverkusen

Petek, 16. 12. 2016, 10.50

6 let, 6 mesecev

Kevin Kampl trenira z Bayerjem

Čudežna vrnitev začudenega Kampla: Kdo si je to izmislil?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Kevin Kampl | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna se pripravljajo na nedeljsko tekmo nemškega prvenstva z Ingolstadtom v okrepljeni zasedbi. Med kandidati za srečanje je tudi Kevin Kampl. Čeprav je 26-letni Slovenec pred tedni napovedal, da v tem letu zaradi poškodbe ne bo več zaigral, je prišlo do nenadnega preobrata.

Zvezdnik Bayerja iz Leverkusna je po poškodbi, ki jo je staknil na tekmi z Freiburgom (1:1), napovedal, da v tem letu ne bo več stopil na igrišče. Očitno se je z izjavo prenaglil.

Le dva tedna po tem, ko je bilo rečeno, da ga čaka daljši počitek, se je zdravstveno stanje stopala izboljšalo do te mere, da je v sredo opravil individualni trening in potrdil resnost namere, kako želi pomagati soigralcem na nedeljski tekmi z Ingolstadtom. V četrtek mu je šlo na treningu še boljše. Takrat je treniral že s soigralci.

S Kamplom v tem delu sezone ni dolgočasno

Zvezni igralec iz Solingena želi nastopiti na nedeljski tekmi v Leverkusnu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zvezni igralec iz Solingena želi nastopiti na nedeljski tekmi v Leverkusnu. Foto: Guliverimage/Getty Images Za Kevinom Kamplom so burni meseci. Na naslovnicah se ni pojavljal le zaradi zadetkov, ampak tudi zdravstvenih težav, odpovedi reprezentančnih akcij, nazadnje pa tudi nenapovedanega obiska diskoteke in plesa s posebno obutvijo, prirejeno za prisilni počitek noge. Privoščil si je zabavo, čeprav bi morala njegova noga mirovati. Klub mu je naložil denarno kazen v višini 10 tisoč evrov, Kampl pa je poudaril, da jo bo plačal in skušal čim prej pozabiti na zadevo.

Ta teden je poskrbel za novo odmevno zgodbo. Moral se je ugrizniti v jezik, saj je po dvoboju s Freiburgom prehiteval z napovedjo. Poškodba, sprva je bil govor o zlomljeni koščici v srednjem delu stopala na desni nogi, ni tako resna, kot je bilo mogoče sklepati na prvi pogled. Koščica v desnem stopalu sploh ni zlomljena, ampak je govor o prirejeni napaki zaradi nepravilno zarasle kosti.

 

Kampl se je na njo navadil in ga ni ovirala na nogometni poti, po srečanju s Freiburgom, na katerem je prejel hud udarec, pa se je v njej nabralo veliko vode. Zaradi tega je čutil bolečino, ki je spominjala na zlom. ''Ne vem, kdo si je izmislil, da bom odsoten osem tednov. To je nesmiselna napoved,'' se je nesojeni slovenski reprezentant, ki po gostovanju v Litvi (2:2) ni več zaigral za Katančevo četo, čudil v pogovoru za nemški časnik Express.

Polčas proti Ingolstadtu, 90 minut na derbiju v Kölnu?

Bayer bo v sredo gostoval pri gorečem tekmecu Kölnu, ki mu gre v tej sezoni imenitno. | Foto: Reuters Bayer bo v sredo gostoval pri gorečem tekmecu Kölnu, ki mu gre v tej sezoni imenitno. Foto: Reuters Trener lekarnarjev Roger Schmidt se je razveselil njegove vrnitve, saj v zadnjih tednih nerad pogleduje na zajeten seznam poškodovanih prvokategornikov. Če bi se vrnil Kampl in zaigral v formi, s katero si je v prejšnji sezoni izboril mesto v najboljši enajsterici nemškega prvenstva, bi v nedeljo lažje naskakoval zmago proti Ingolstadtu, ki je v prejšnjem krogu poskrbel za prvovrstno senzacijo in kot prvi v tej prvenstveni sezoni premagal rdeče bike iz Leipziga.

''Lahko bi odigral polčas proti Ingolstadtu, na naslednji tekmi v Kölnu (lokalni derbi bo na sporedu že v sredo, op. p.), pa že vso tekmo. O tem bo odločil trener,'' razmišlja Kampl, ki je brez večjih težav opravil četrtkov trening. ''Počutim se odlično, na treningu ima povito stopalo, a lahko opravljam vse naloge.'' Posebnega obuvala, s katerim si je prejšnji petek privoščil obisk diskoteke, ne nosi več. Nosi le še nogometne čevlje in razmišlja o Ingolstadtu.

Ne spreglejte