Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
17. 1. 2016,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Inter Atalanta Edoardo Reja serie A

Nedelja, 17. 1. 2016, 13.24

8 let

Čudežna parada Handanovića, ki je obnorela svet (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dolgoletni slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je blestel na sobotni tekmi serie A med Atalanto in Interjem. Milančani se mu lahko zahvalijo, da so ostali neporaženi in osvojili točko.

Sezona 2015/16 je pisana na kožo dvem najboljšim slovenskim vratarjem. Janu Oblaku se gode odlično med vratnicama Atletica v Španiji, kjer lahko ogrozi številne rekorde, na Apeninskem polotoku pa je ogromnega spoštovanja deležen Samir Handanović. Večkrat je bil že izbran za najboljšega vratarja italijanskega prvenstva, v tej sezoni pa je storil še korak naprej, saj je najboljši tako v statistični prvini prejetih zadetkov kot tudi srečanj, na katerih je ohranil mrežo nedotaknjeno. V 20 nastopih je prejel le 13 golov.

Izkušeni Ljubljančan, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Interjem do leta 2019, se je izkazal tudi na zadnji tekmi milanskega velikana. Črno-modri so v soboto gostovali pri Kurtićevi Atalanti. Iz Bergama so se vrnili neporaženi, a osvojili le točko (1:1), s tem pa ponudili najbližjim sosedom na razpredelnici, da z morebitno zmago uidejo izbrancem Roberta Mancinija.

Najbolj atraktivna parada vseh časov?

Inter se je v soboto pri ''boginji'' spogledoval s porazom, a ga je v igri za novo točko ohranil Handanović. Branil je izjemno. Navdušil je s štirimi izvrstnimi posredovanji, Apeninski polotok pa je družno vstal in zaploskal posredovanju v 61. minuti, ki je v trenutku zaokrožilo po svetovnem spletu in postalo takojšnja uspešnica.

Mnogi so prepričani, da je to najbolj atraktivna in čudežna parada slovenskega vratarja, odkar stoji na vratih Interja. Kaj mu je uspelo?

Nogometašu Atalante Luca Cigarini se je ponudila enkratna priložnost, da zatrese mrežo gostov. Pri rezultatu 1:1 je streljal z neposredne bližini, a je njegov strel z nadčloveškim naporom in zadnjimi močmi le ustavil Handanović. Bil je že na tleh, a spretno preprečil Atalanti pot do drugega, morda tudi zmagovitega zadetka.

''To je moje delo,'' je v svojem skromnem slogu pripomnil junak srečanja v mikrofon televizijske postaje Premium. Neverjetnega posredovanja ni želel izpostavljati, bolj ga je zanimal rezultat ekipe.

Handanović: Razmišljamo le o naslednji tekmi

Inter še vedno vztraja tik pod vrhom, zaostanek za Napolijem pa se je povečal na štiri točke. ''Bilo je težko. Atalanta je zahtevno gostovanje za vsakogar, prvenstvo pa je še dolgo. Normalno je, če pride med sezono do padca,'' ni zaskrbljen Sarma, ki se je lani poslovil od državnega dresa. V prihodnje bo osredotočen le na klubske cilje.

Navijači Interja so po odličnem začetku začeli sanjariti o naslovu, zdaj pa bi bili zadovoljni že s tem, če bi se Inter uvrstil v ligo prvakov. ''Liga prvakov? Ne, naš cilj je vedno enak. Razmišljamo le o naslednji tekmi. Zato se želim vedno dobro odpočiti in pripraviti na naslednjo tekmo,'' je dejal prvi vratar Interja.

Po tekmi je prejel daleč najvišje ocene in bil v vseh italijanskih medijih proglašen za igralca tekme. Redko kdo ga premaga v tej sezoni. V soboto ga je njegov soigralec Jeison Murillo. Kolumbijec, za katerega se v tem zimskem prestopnem roku zanima nekaj evropskih velikanov, je nesrečno spravil žogo izza hrbta Handanovića.

Zanimivo je, da se je tudi na drugi strani mreža Atalante zatresla po avtogolu. Pri gostiteljih je postal osmoljenec BrazilecRafael Toloi.

Ne spreglejte