Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 5. 2016,
17.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 24. 5. 2016, 17.02

6 let, 6 mesecev

Ronaldo odšepal z igrišča, a so ga zdravniki razveselili (foto)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Nogometaši madridskega Reala se pripravljajo na veliki sobotni spopad z Oblakovim Atleticom, na katerem se bodo potegovali za evropsko krono. Na torkovem treningu so doživeli šok, saj jo je skupil Cristiano Ronaldo. Z zaskrbljenim obrazom je odšepal z igrišča, nato pa ga je pomiril zdravstveni pregled.

Nekateri tuji (nešpanski) medijii so se po poškodbi Cristiana Ronalda na torkovem treningu že razpisali o tem, da je nastop portugalskega stroja za zadetke na sobotnem finalu lige prvakov pod vprašajem. "Prejel sem le udarec. Bolečina je prisotna, a bo vse v redu. V soboto bom lahko zaigral stoodstotno pripravljen," je 31-letni Portugalec pomiril navijače Reala.

V torek je prekinil trening po trku s soigralcem Danijem Carvajalom, blizu pa je bil tudi rezervni vratar Kiko Casilla. Občutil je bolečino v levem stegnu, a je poznejši zdravstveni pregled razodel, da ni utrpel resnejše poškodbe.

Portugalec je med treningom obležal na tleh ... | Foto: Portugalec je med treningom obležal na tleh ...

Ko je začutil bolečino, se je v trenutku spomnil na poškodbo pred mesecem dni na domači tekmi z Villarrealom, zaradi katere je moral izpustiti kar nekaj tekem. Manjkal je tudi na prvi polfinalni tekmi lige prvakov v Manchestru, kjer sta se Real in City razšla brez zadetkov. Po posvetu z zdravnikom in fizioterapevtom, poleg je bil tudi trener Zinedine Zidane, je prekinil trening in z zaskrbljenim obrazom zapustil zelenico, a so bile skrbi odveč.

Atletico brez nepričakovanega darila?

Ronaldo je največji magnet za množice, prvi zvezdnik madridskega Reala in najboljši strelec lige prvakov. Njegova odsotnost na sobotnem sklepnem dejanju lige prvakov v Milanu bi pomenila velik udarec desetkratnemu evropskemu prvaku. To bi bila strašanska izguba za bele baletnike, ki imajo konec tedna priložnost, da po dveletni suši končno osvojijo lovoriko. Realov napad brez Ronalda bi olajšal delo obrambni vrsti Atletica, ki ji med vratnicama poveljuje Jan Oblak. Po zdravniškem pregledu je bolj ali manj jasno, da bo Portugalec nared za finale.

Klubski sodelavci so mu pomagali vstati, poleg je bil tudi trener Zinedine Zidane. | Foto: Klubski sodelavci so mu pomagali vstati, poleg je bil tudi trener Zinedine Zidane.

Ronaldo, ki je ligo prvakov osvojil tako z Manchester Unitedom kot tudi Realom, zaradi zdravstvenih težav ni zaigral na zadnji tekmi španskega prvenstva proti Deportivu.

Zaskrbljeni zvezdnik se je prijel za glavo ... | Foto: Zaskrbljeni zvezdnik se je prijel za glavo ...

... in pokazal zdravnikom, kje čuti največje bolečine. | Foto: ... in pokazal zdravnikom, kje čuti največje bolečine.

Ne spreglejte