Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 10. 2015,
9.43

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Malmö rekord Marca

Četrtek, 1. 10. 2015, 9.43

4 leta, 9 mesecev

Cristiano Ronaldo: Ne bom vam lagal …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Navijači Reala častijo novega strelskega kralja. Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je ujel Raula, dosegel jubilejni 500. in 501. gol v članski karieri, hkrati pa poskrbel za statistično zmedo.

Španski velikan je v torek na Švedskem brez večjih težav osvojil Malmö (2:0), oba zadetka za Real pa je dosegel Cristiano Ronaldo. V tej evropski sezoni je dosegel že pet golov, skupno jih je v ligi prvakov zabil rekordnih 82, v karieri pa jih je v dresu članskih ekip oziroma izbranih vrst dočakal že 501. Veliki mejnik je presegel ravno na gostovanju v rojstnem mestu Zlatana Ibrahimovića, ko je dvakrat premagal švedskega vratarja Johana Wilanda. "Ronaldo je odličen igralec. Z žogo lahko naredi vse, kar se mu zahoče," je bil Skandinavec poln hvale na račun novopečenega rekorderja, ki ga je premagal v 29. in 90. minuti.

"Zelo sem srečen in ponosen, v prvi vrsti najbolj zaradi tega, ker je moja ekipa zmagala. A ne bom vam lagal. Zelo sem si želel izboljšati Raulov rekord in postati najboljši strelec Reala, največjega kluba vseh časov. To je prekrasen trenutek," je delil občutke s sedmo silo po tekmi v Malmu, ko je v zgodovini desetkratnega evropskega prvaka izpisal novo poglavje. "Fantastično se počutim, danes bom zaspal srečen," je še zaupal junak večera.

Jih je dosegel 323 ali 324?

Slavni 30-letni Portugalec se je v dresu Sportinga, Manchester Uniteda, Reala in portugalske reprezentance veselil 501. zadetku na uradnih srečanjih. Ko je branil barve belih baletnikov, jih je dosegel 323. Pardon, 324. Poskrbel je za statistično zmedo, ki jo je zakuhalo poročilo s prvenstvenega srečanja v sezoni 2010/11, ko je Real gostoval v San Sebastianu.

Na tisti tekmi je izvajal prosti strel, žoga pa je na poti do mreže v ramo zadela Pepeja, ki je stal v živem zidu poleg nogometašev baskovskega kluba, spremenila smer in zatresla mrežo Real Sociedada.

Vodstvo španskega prvenstva in Evropske nogometne zveze je zadetek pripisalo portugalskemu branilcu, španski športni časnik Marca, ki tesno sodeluje z Realom, pa ga je prištel Ronaldu in poskrbel za zmedo, ki se vleče že peto leto zapored. Ker poteka pod okriljem Marce izbor za najboljšega strelca španskega prvenstva, ki je deležen nagrade pichichi, je njegova statistika vredna posebne pozornosti.

Beleži jo tudi klub sam, tako da je Ronaldo po podatkih Reala v torek dosegel že 324. gol v dresu madridskega kluba.

Že razmišlja o dvoboju proti Janu Oblaku

"Upam, da Ronaldo ne bo prenehal dosegati zadetke in se bomo lahko nanj še zanesli," je izpovedal željo trener Reala Rafael Benitez, ki je na srečanju v Malmu zaploskal novemu podvigu zvezdnika, rojenega na otoku Madeira.

Da bi lahko Madridu podaril še veliko srečnih trenutkov, nakazuje njegova želja, da bi ostal do nadaljnjega član Reala. "Srečen sem v Realu, rad bi z njim osvajal trofeje. Počutim se zelo dobro, a kot sem povedal že neštetokrat, ne ve nihče, kaj se bo zgodilo v prihodnosti," je nedavno zaupal v pogovoru za radijsko postajo Cadena.

"V nedeljo nas čaka že nov izziv, derbi proti fantastičnemu tekmecu. Že razmišljam o tej tekmi, ki je za nas zelo pomembna," se je le nekaj trenutkov po koncu srečanja na Švedskem dotaknil nedeljskega mestnega derbija z Atleticom, ko se bo pomeril tudi proti slovenskemu vratarju Janu Oblaku. Če se bo med strelce vpisal tudi konec tedna, bo samostojni najboljši strelec Reala vseh časov tudi po statistiki Uefe.

Ne spreglejte