Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Barcelona Zinedine Zidane špansko prvenstvo

Petek, 22. 12. 2017, 12.30

6 let, 4 mesece

Cristiano Ronaldo na petkovem treningu

Navijačem Reala je odleglo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Cristiano Ronaldo Real | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Španiji je vse v znamenju sobotnega el clasica med Realom in Barcelono. Navijači madridskega velikana so na zadnjih treningih pogrešali Cristiana Ronalda, ki je zaradi bolečin v mečni mišici treniral individualno. Na zadnjem treningu je bilo drugače. Portugalec je bil že na razpolago Zinedinu Zidanu in dokazal, da so zdravstvene težave že preteklost.

Trener španskih, evropskih in svetovnih prvakov ima pred derbijem vseh derbijev sladke skrbi. Na voljo ima najmočnejšo postavo. Portugalec Cristiano Ronaldo, najboljši nogometaš na svetu, je po sobotni zmagi nad Gremiom, s katero je Real ubranil naslov svetovnega klubskega prvaka, potožil nad bolečinami v mečni mišici. Ovirale so ga tako močno, da vse do petka ni treniral s soigralci.

Zadnja priložnost, da ujamejo priključek z vrhom?

Dan pred velikim spopadom z Barcelono, na katerem bodo beli baletniki iskali priključek z vrhom, je 32-letni Portugalec že pripravljen. Pomagal bo Realu, da se z zmago približa Kataloncem na osem točk zaostanka. Ker je odigral tekmo manj od Lionela Messija in druščine, bi lahko prednost Barcelone hitro skopnela na pet točk, ki bi bele baletnike povsem vrnile v boj za prestižno lovoriko.

V začetni enajsterici naj bi se poleg Ronalda znašel tudi Brazilec Casemiro. | Foto: Reuters V začetni enajsterici naj bi se poleg Ronalda znašel tudi Brazilec Casemiro. Foto: Reuters

Na veselje Zidana sta lažji poškodbi odpravila tudi kapetan Sergio Ramos in francoski napadalec Karim Benzema, Valižan Gareth Bale pa bi lahko odigral prvo tekmo v španskem prvenstvu po treh mesecih. Najverjetneje bo v soboto začel dvoboj na klopi, saj naj bi za napadalcema Ronaldom in Benzemajem v postavitvi 4-4-2 stal Isco.

Hrvat Luka Modrić je tako navdušil navijače Reala, da so ga v posebni anketi španskega športnega dnevnika Marca uvrstili v najboljšo enajsterico belih baletnikov vseh časov. | Foto: Reuters Hrvat Luka Modrić je tako navdušil navijače Reala, da so ga v posebni anketi španskega športnega dnevnika Marca uvrstili v najboljšo enajsterico belih baletnikov vseh časov. Foto: Reuters

El clasico se bo na štadionu Santiago Bernabeu zaradi poslovnih razlogov, s katerimi bodo azijskim navijačem omogočili ogled srečanja v najatraktivnejšem terminu, začel že ob 13. uri. 

Ne spreglejte