Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 8. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Philippe Coutinho Jürgen Klopp Barcelona Liverpool Neymar Luis Suarez Javier Mascherano Ousmane Dembele Ernesto Valverde Inigo Martinez

Sreda, 9. 8. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Philippe Coutinho

Barcelona odpira vrata Brazilcu, Liverpoolu bajna odškodnina

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Philippe Coutinho Liverpool | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barcelona je na dobri poti, da še tretjič po letu 2010 pokvari razpoloženje navijačem Liverpoola. Pred sedmimi leti je kupila Argentinca Javierja Mascherana, leta 2014 Urugvajca Luisa Suareza, ki je na Otoku igral v življenjski formi, letos pa namerava v Katalonijo pripeljati Brazilca Philippeja Coutinha. To bi bil velik udarec za trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa, ki bi se težko sprijaznil z izgubo 25-letnega zvezdnika.

Val odmevnih selitev južnoameriških nogometašev iz Liverpoola v Barcelono bi lahko kmalu dočakal nadaljevanje. Čeprav trener Liverpoola Jürgen Klopp vneto razlaga, da ne bo ostal brez brazilskega reprezentanta, je večina španskih medijev prepričana, da bo Philippe Coutinho kmalu zapustil Anfield in se odpravil v Katalonijo.

Priložnost za bajni zaslužek angleških klubskih velikanov je ogromna. Blagajna Barcelone je po rekordni prodaji Neymarja, ki ga s Coutinhom veže tesno prijateljstvo, polna kot že dolgo ne. O nameri, da bo večina 222 milijonov evrov porabljena za nakup poletnih okrepitev, v katerimi bi Barcelona zapolnila vrzel po odhodu Neymarja, je spregovoril tudi predsednik Josep Maria Bartomeu. Vprašanje je le, s katerim izmed kandidatov bo sklenila sodelovanje.

Bo Barcelona plačala 120 milijonov evrov?

Se bo Jürgen Klopp kmalu poslovil od brazilskega asa, ki je po letu 2013 dres Liverpoola oblekel 138-krat in dosegel 34 zadetkov? | Foto: Reuters Se bo Jürgen Klopp kmalu poslovil od brazilskega asa, ki je po letu 2013 dres Liverpoola oblekel 138-krat in dosegel 34 zadetkov? Foto: Reuters Barcelona želi okrepitev pripeljati čim prej. Po možnosti še pred nedeljo, ko bo na Camp Nouu odigrala prvo tekmo španskega superpokala, na drugi strani pa bo stal madridski Real. To bi lahko bila idealna priložnost za predstavitev nogometaša, ki bi lahko v prvi postavi nasledil tako Neymarja kot tudi kapetana Andresa Iniesto.

V začetku tedna so se v Liverpoolu mudili predstavniki Barcelone in poizvedovali, za koliko denarja bi lahko izpeljali nakup. ESPN poroča, da je posel že sklenjen, Coutinho pa naj bi se v Barcelono preselil za 90 milijonov evrov. Temu znesku pa je treba prišteti še dodatne zaslužke.

Če bi se v prihodnosti izpolnili še bonusi, bi lahko Liverpool prejel vsega skupaj 120 milijonov evrov, s tem pa bi poskrbel za drugi najdražji prestop vseh časov.

Coutinho je v Evropo prišel kot najstnik. S 16 leti je vstopil v mladinsko akademijo Interja, s katerim se je razšel leta 2013. Vmes je bil posojeni nogometaš črno-modrih pri Vasco da Gami in Espanyolu, nato pa se je preselil v Liverpool. | Foto: Reuters Coutinho je v Evropo prišel kot najstnik. S 16 leti je vstopil v mladinsko akademijo Interja, s katerim se je razšel leta 2013. Vmes je bil posojeni nogometaš črno-modrih pri Vasco da Gami in Espanyolu, nato pa se je preselil v Liverpool. Foto: Reuters

Coutinho je po poročanju ESPN izrazil željo, da bi v sezoni 2017/18 nosil dres Barcelone. Po petih letih bi se vrnil v katalonsko prestolnico, ki jo je spoznaval že kot nogometaš Espanyola. Takrat je bil posojeni nogometaš Interja.

Borussia za Francoza zahteva 150 milijonov evrov

Ousmane Dembele je v prejšnji sezoni blestel v rumeno-črnem dresu. | Foto: Reuters Ousmane Dembele je v prejšnji sezoni blestel v rumeno-črnem dresu. Foto: Reuters Poleg Coutinha, Felixa Draxlerja (PSG) in Paula Dybale (Juventus) se na seznamu mogočih poletnih okrepitev Barcelone omenja tudi mladi Francoz Ousmane Dembele, a mu je Borussia Dortmund pošteno navila odškodninski znesek. Če bi Katalonci hoteli kupiti francoskega zveznega igralca, bi morali plačati kar 150 milijonov evrov. To bi bil drugi najdražji nakup v zgodovini nogometa.

Španski časnik Marca poroča, da sta Oscar Grau in Raul Sanllehi, predstavnika Barcelone, v Porurju, kjer skušata prepričati vodstvo rumeno-črnih, da bi odškodninski zahtevek znižalo na 120 milijonov evrov.

Zapleta se pri nakupu Iniga Martineza (Athletic Bilbao). Čeprav sta si kluba že skoraj segla v roke, branilca pa bi v svoji ekipi srčno rad pozdravil tudi trener Valverde, ki ga je vodil pri baskovskem prvoligašu, se prestop, kot vse kaže, ne bo uresničil. Barcelona je ocenila, da je 32 milijonov evrov, kolikor za Martineza zahteva Athletic, prevelika vsota.

Katalonci zmagujejo v pripravljalnem obdobju

Barcelona je v pripravljalnem obdobju pod vodstvom Ernesta Valverdeja premagovala evropske velikane. Boljša je bila od Juventusa (2:1), Manchester Uniteda (1:0) in madridskega Reala (3:2). Na omenjenih tekmah je barve Blaugrane branil tudi Neymar in dosegel tri zadetke. Zdaj ga ni več.

Barcelona je na severnoameriški turneji, ko je osvojila prijateljski turnir (pokal prvakov), premagala tudi Juventus.  | Foto: Reuters Barcelona je na severnoameriški turneji, ko je osvojila prijateljski turnir (pokal prvakov), premagala tudi Juventus. Foto: Reuters

Katalonci so v ponedeljek s 5:0 odpravili brazilski klub Chapecoense, ki se postavlja na noge po tragični letalski nesreči, v kateri je izgubil večino igralcev. Od novih igralcev je blestel Gerard Deulofeu, ki se je vrnil na Camp Nou po dokazovanju pri Evertonu, Sevilli in Milanu. V nedeljo jo čaka nov izziv, el clasico na Camp Nouu in boj za uvodno špansko lovoriko v novi sezoni.

Ne spreglejte