Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
11.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Cohem Bramall angleško prvenstvo Arsenal Arsene Wenger

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 11.13

6 let, 6 mesecev

Cohem Bramall

Delal za tekočim trakom in izgubil službo, nato podpisal za Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Arsene Wenger | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Angleški nogometaš Cohem Bramall, ki je igral za Hednesford, klub iz sedme angleške lige, je pretekli četrtek podpisal za Arsenal, člana premier lige. 20. decembra lani je dobil odpoved v tovarni avtomobilov v Crewu.

Francoz Arsene Wenger, ki je vse od leta 1996 trener Arsenala, je pred nekdaj dnevi presenetil svoje navijače z novico, da je trenutno petouvrščena ekipa premier lige v svoje vrste pripeljala 20-letnega Cohema Bramalla, ki je do zdaj igral v sedmi angleški ligi za Hednesford. Zanj Wenger pravi, da bi lahko bil novi Ashley Cole, ki je pred dobrim desetletjem igral za Arsenal, nato pa je dolgoletni levi bočni branilec angleške reprezentance do leta 2014 nosil dres Chelsea.

Tehnološki višek v avtomobilski tovarni

Strokovno vodstvo topničarjev je prepričal na preizkušnji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Strokovno vodstvo topničarjev je prepričal na preizkušnji. Foto: Guliverimage/Getty Images Pred nekaj dnevi je 20-letni Bramall za angleške medije povedal svojo nenavadno zgodbo, saj je do konca lanskega leta še delal v avtomobilski tovarni Bentley Motors v Crewu.

"Delal sem za tekočim trakom. Moje delo je bilo polnjenje zavornega olja, tekočine za steklo in podobno. In tako vsak dan, od ponedeljka do petka, od 6.30 do 17.15. Hodil sem v službo, dvakrat tedensko sem treniral s svojo ekipo in ob sobotah igral na tekmah. Toda 20. decembra sem mislil, da se mi je podrl svet, saj so mi sporočili, da sem postal tehnološki višek," je povedal Bramall, ki je takoj začel iskati novo zaposlitev, novi šok pa je sledil kaj kmalu.

"Pred 14 dnevi sem bil na preizkušnji v mladi ekipi Sheffielda. Na tekmi do 23 let smo igrali proti Birmingham Cityju. Na srečo je bil na tekmi do 23 let, ki smo jo igrali proti Birmingham Cityju, tudi Brian McDermott, eden od skavtov Arsenala. Če njega ne bi bilo tam, se vse to ne bi zgodilo. Ko mi je pozneje agent Dan Chapman dejal, da sem dobil priložnost v Arsenalu, sem mislil, da se šali. Vendar mi je rekel samo, naj vzamem svoje stvari in grem v Arsenalov kamp. Mislil sem, da bom treniral z ekipo do 23 let, toda že naslednji dan sem treniral s prvo ekipo. Bilo je noro," je svojo neverjetno zgodbo razkril Barmall.

Arsenal je za zimskega novinca Hednesfordu odštel 40 tisoč angleških funtov.

Ne spreglejte