Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 8. 2012,
18.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsenal Manchester City Manchester United

Sreda, 15. 8. 2012, 18.18

8 let

Cityju uspelo po preobratu, Van Persie debitiral s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 1. krogu angleške lige je Chelsea premagal Wigan in tudi Man City je branjenje lovorike začel z zmago. Liverpool in Arsenal nista začela najbolje, Manchester United klonil proti Evertonu.

Arsenal je ero po Robinu van Persieju, ki je bil lani s 30 goli prvi strelec Premier lige, začel z remijem 0:0. Proti Sunderlandu je odlično igral novinec v moštvu Santi Cazorla, Lukas Podolski in Olivier Giroud pa nista našla poti do gola. Premalo prepričljiva igra čete Arsene Wengerja že po prvem krogu v obup spravlja najzvestejše navijače. Tolažba, da ima klub na bančnem računu 41 milijonov funtov (medtem ko je večina tekmecev v rdečih številkah), je slaba tolažba, če se prodaja najboljše igralce, ki bi jim lahko priskrbeli zadetke. Po Van Persieju odhaja še Alex Song - v Barcelono.

Še slabše so v novo sezono krepili nogometaši Liverpoola. West Brom jih je nadigral in premagal s 3:0. Enega od golov je zabil Romel Lukaku, mladi talent na posoji iz Chelseaja. Pravzaprav bi bilo lahko 4:0, a je Pepe Reina ubranil eno enajstmetrovko. S po petimi zadetki sta uvodni dan nove sezone eksplodirala Fulham (dvakrat je zadel hrvaški napadalec Mladen Petrić) in Swansea City, ki je presenetljivo gladko odpravil skritega aduta za presenečenje sezone, QPR.

V derbiju uvodnega kroga je Tottenham z 1:2 izgubil proti Newcastle Unitedu. Londončani so imeli več od igre, v prvem polčasu so celo dvakrat zadeli vratnico, a do vodstva je z golom Dembe Baja prišel Newcastle. Spurs so uspeli izenačiti šele v 76. minuti. Za tri točke domačih pa je 10 minut do konca z bele točke zadel Hatem Ben Arfa. Slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića pri Newcastlu ni bilo niti na klopi.

Zmagovalec lige prvakov Chelsea si je prve tri točke v novi sezoni priboril že v uvodnih minutah gostovanja pri Wiganu. Najprej je po podaji Edena Hazarda zadel Branislav Ivanović, nato je za končnih 2:0 z bele točke zadel Frank Lampard. Enajstmetrovko je priboril Hazard in se tako ob debiju v Premier ligi že izkazal za pravo okrepitev londonskega moštva.

Branilec naslova Manchester City sezone pri Southamptonu ni začel najbolje: najprej si je koleno poškodoval Sergio Aguero (zamenjal ga je Edin Džeko in ne Mario Balotelli), v 15. minuti pa je David Silva zapravil enajstmetrovko. V nadaljevanju je bil sila nevaren Carlos Tevez, a je svoj 99. angleški gol uspel zabiti šele v 40. minuti (iz prepovedanega položaja?). Po odmoru pa hladna prha za prvake. Rickie Lambert je zadel za izenačenje na 1:1, osem minut kasneje pa je povratnike v prvo ligo v vodstvo povedel Steven Davis (2:1). Sledila je ofenziva Cityja. Za 2:2 je zadel Edin Džeko, za končni izid 3:2 pa Samir Nasri. City si je težko priboril prve tri točke, kaj je z Aguerom pa bo pokazal MRI.

Prvi favorit za naslov prvaka Manchester United je na zadnji tekmi prvega kroga gostoval pri Evertonu. Liverpoolčani so bili izrazito boljši nasprotnik, vse do 57. minute pa je rdeče vrage reševal vratar David De Gea. V omenjeni minuti je gol za domače vendarle zabil izjemni Marouane Fellaini in tri točke so ostale doma. Za United je debitiral Robin van Persie, a je bil njegov učinek neznaten.

Pari prihodnjega kroga (od 25. do 26. avgusta):

Swansea – West Ham, Aston Villa – Everton, Man Utd – Fulham, Norwich – QPR, Southampton – Wigan, Sunderland – Reading, Tottenham – West Brom, Chelsea – Newcastle, Stoke – Arsenal, Liverpool – Man City

Ne spreglejte