Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 1. 8. 2013, 10.08

8 let

Ciprčani besni na sodnika, trener Apoela še optimist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi dvoboj med ciprskim in slovenskim prvakom se je končal z remijem. Tavaresov zadetek je Mariboru zagotovil izvrstno popotnico. Trener Paulo Sergio vseeno ostaja prepričan, da bo napredoval Apoel.

Cilj, ki si ga je pred srečanjem zastavil Apoel, se ni uresničil. Maribor je Ciper zapustil neporažen, dosegel pa je tudi zadetek, tako da ga v zaključni krog kvalifikacij pelje že domači remi brez zadetkov (0 : 0). Dvoboj v Ljudskem vrtu bo potekal pred polnimi tribunami, podobno kot je bilo v Nikoziji, kjer se je zbralo 17.387 gledalcev. Pričarali so izvrstno vzdušje, ki pa gostiteljev vendarle ni pripeljalo do tako želene zmage. "Zelo sem ponosen na ekipo in svoje igralce. Na prihodnjih tekmah pričakujem napredek in boljše predstave. Ne smemo pozabiti na podatek, da je bila to naša prva uradna tekma sezone, za Maribor pa že sedma," je dejal portugalski strateg Paulo Sergio. Napovedal je, da bodo njegovi izbranci boljši iz tekme v tekmo, določen napredek pričakuje že v Ljudskem vrtu, kjer bodo morali Ciprčani, če jih še zanima napredovanje, nujno vsaj enkrat zatresti mrežo slovenskih tekmecev.

V Nikoziji so jo enkrat, v prvem polčasu je mojstrsko v polno zadel 22-letni Portugalec Esmaël Gonçalves, nato pa v drugem polčasu dovolili Mariboru, da je izenačil rezultat. V končnici je Apoel zapravil številne priložnosti, najlepšo v 80. minuti, ko je prazna vrata zgrešil Stathis Aloneftis. Ciprski mediji so po dvoboju poročali o tem, da je k remiju prispevalo pomanjkanje tekmovalnega ritma Apoela, ki je komaj vstopil v sezono.

Veliko kritik je doživel tudi sodnik Sergej Boiko, ki se v vročem ciprskem navijaškem kotlu ni pustil zmesti, ampak večkrat domače igralce za poskuse preslepitve v kazenskem prostoru Maribora (po njegovem mnenju) "nagradil" z rumenimi karton. Zadnji ga je v sodnikovem podaljšku prejel Hrvat Mario Budimir, domači privrženci pa so prepričani, da bi moral ukrajinski delivec pravice vsaj enkrat pokazati na belo točko, zato so ga po srečanju nagradili z glasnimi žvižgi.

Sergio: Spoštujem Maribor, a napredoval bo Apoel

Ciprski mediji so pohvalili predstavo nekdanjega člana Marcosa Magna Moralesa Tavaresa. Na strani Balla.com so zapisali, da je Tavares pokazal, zakaj velja za ključnega moža Maribora in vodjo na igrišču. "Maribor je v drugem delu pokazal več na igrišču. Nismo si želeli rezultata 1 : 1, a nas še vedno ohranja žive v upanju na napredovanje. Zdaj moramo nujno doseči zadetek na srečanju v Sloveniji. V Mariboru bomo igrali svoj slog igre. Spoštujem Maribor, a napredoval bo Apoel," je dejal trener Apoela in dodal, da so ga zmotile nekatere sodniške odločitve, o katerih ne bo razpredal v javnosti. Če bodo njegovi izbranci še želeli kandidirati za udeležbo v skupinskem delu lige prvakov, bodo morali na dvoboju v Ljudskem vrtu nujno zatresti Handanovićevo mrežo. Nato pa videti, kolikokrat bodo njihovo Mariborčani …

Ne spreglejte