Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
25. 5. 2011,
11.04

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chelsea Guus Hiddink Roman Abramovič

Sreda, 25. 5. 2011, 11.04

5 let, 8 mesecev

Chelsea si bo vzel čas

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Angleški premierligaš Chelsea si bo vzel sedem tednov časa, da ustoliči Ancelotijevega naslednika.

Lastnik kluba Roman Abramovič upa, da bo svojega šestega trenerja v zadnjih štirih letih svetovni javnosti predstavil 9. julija, ko bo Chelsea igral svojo prvo predsezonsko prijateljsko tekmo. Eden izmed glavnih kandidatov za Ancelottijevega naslednika naj bi bil Marco van Basten, njegova resna tekmeca pa Andre Villas-Boas in Harry Redknapp. Bolj malo verjetno bo glavni trener Chelsea postal Guus Hiddink, ki je Abramoviču dejal, da ga izpraznjeno mesto ne zanima. Bi pa lahko Nizozemec odigral ključno vlogo pri kadrovskih menjavah v klubu, saj se je poleg trenerskega izpraznilo tudi mesto športnega direktorja in šefa skavtov, potem ko sta odšla Frank Arnesen in Lee Congleton.

Chelsea je sicer že aprila Hiddinka zaprosil, da bi bil njegov športni direktor. Odločitev bo sprejel po kvalifikacijski tekmi turške reprezentance za EP 2012 v gosteh pri Belgiji, ki bo na sporedu 3. junija. Poraz bi pomenil, da so Turki izgubil vse možnosti za dodatne kvalifikacije, s tem bi se pa odprla možnost za Guusov preklop k Chelsea, za katerega po odhodu leta 2009 opravlja vlogo svetovalca. Hiddink se v prihodnje vidi v vlogi športnega direktorja v enem izmed vodilnih klubov, ob Chelsea ima tudi ponudbi Ajaxa in PSV Eindhovna. Če se bo odločil za Chelsea, bo skoraj gotovo za trenerja postavil svojega rojaka van Bastna, ki po razhodu z Ajaxom 2009 pavzira.

Če bi denimo Hiddink zavrnil Abramoviča, bi se lahko zgodilo, da bi Rus za športnega direktorja ustoličil odpuščenega West Hamovega trenerja Avrama Granta. Posledično bi se v igri za trenerja znašel Tottenhamov trener Harry Redknapp, ki je dober Avramov prijatelj še iz časov Portsmoutha.

Carlo Ancelotti je postal zadnji trener, ki je iz Stamford Bridgea odkorakal z veliko odpravnino. Pred njim so podobno zgodbo spisali že Jose Mourinho leta 2007, Avram Grant 2008 in Luiz Felipe Scolari 2009. Italijanu je predčasna prekinitev pogodbe, ki bi se iztekla čez eno leto, navrgla nič manj kot 6,5 milijona funtov, je poročal goal.com.

Ne spreglejte