Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.43

8 let

Celje zapravilo prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mika CM Celja so v 11. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Interblocku 1:2 (1:1).

Celjani so po porazu Kopra zapravili veliko priložnost, da bi tudi po tem krogu obdržali vodilno mesto na lestvici. Tokrat jih je spet tepla neučinkovitost, kar so Ljubljančani kaznovali in z zadetkoma Preglja in Rodiča prišli do četrte zmage v prvenstvu, ki jih je potisnila na šesto mesto.

Ljubljančani so tekmo odlično začeli in že v peti minuti povedli. Zeljkovič je podal proti Rodiču, ta je v sredini lepo našel prostega Preglja, ki je ukanil Mujčinoviča. Po šoku so Celjani odgovorili z nevarno akcijo Beršnjaka, ko je preigral dva nogometaša Interblocka in nato sprožil z 20 metrov, a je Rozman dobro posredoval. Mladi vratar ljubljanske ekipe se je izkazal tudi v 16. minuti, ko je obranil strel Puca.

Po tem poskusu sta ekipi zaigrali previdneje, se mudili predvsem med obema kazenskima prostoroma, mrtvilo je prekinil šele izenačujoči zadetek Celjanov. Puc je z desne strani podal do Pečnika, ki je akcijo učinkovito zaključil in izenačil na 1:1. Domačinom je ta zadetek dal krila, saj so močno pritisnili proti ljubljanskim vratom. Ta pritisk pa v prvem polčasu ni obrodil nobenih sadov, saj je bila obramba Interblocka do konca prvih 45 minut dovolj zbrana. Domači gledalci, ki so se spet zbrali v lepem številu, pa so negodovali v 38. minuti, saj sodnik Skomina ni dosodil najstrožje kazni za Celje po Akotovi igri z roko v svojem kazenskem prostoru.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so najprej ogreli roki vratarja Rozmana, v 48. minuti pa je Pečnik z glavo zatresel še vratnico. Minuto pozneje je na drugi strani poskusil Rodić, vendar je bil Mujčinovič uspešnejši. Nato pa je spet sledilo zatišje na celjski zelenici, ki ga je prekinil prav Rodić v 72. minuti. Takrat je sam prodrl po levi strani in na koncu matiral še Mujčinoviča.

Celjani so nato spet pritisnili, omeniti velja predvsem poskuse Travnerja, najboljšega igralca tekme Pečnika in Biščana, ki je celo zadel vratnico, toda v 85. minuti bi kaj lahko gosti še povišali prednost, ko je Zeljkovič namučil domačega čuvaja mreže Mujčinoviča.

Ne spreglejte