Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2017,
16.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Janez Žilnik NK Celje Prva liga Telekom Slovenije naj gol Spasoje Bulajić

Sreda, 7. 6. 2017, 16.25

6 let, 7 mesecev

Spremembe v NK Celje

Celjane po Ukrajincih zapustil še Bulajić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jani Žilnik NK Celje | Foto NK Celje

Foto: NK Celje

Celjski nogometni klub, eden izmed treh, ki v 1. SNL brez prekinitve nastopa vse od začetka državne samostojnosti, je predstavil še eno spremembo. Po odhodu ukrajinskih investitorjev, katerim bo najverjetneje sledilo tudi slovo trenerja Hrvata Igorja Jovičevića, se je od položaja športnega direktorja poslovil Spasoje Bulajić. Nekdanjega reprezentanta bo nasledil Jani Žilnik.

Celjani so pred tedni ostali brez ukrajinskih investitorjev, s katerimi so se razšli zaradi nespoštovanja finančnih dogovorov in premajhnega denarnega vložka, s katerim je razpolagal klub iz knežjega mesta. Poslovni direktor NK Celje Zoran Podkoritnik je dober teden pred začetkom priprav na novo sezono sporočil javnosti, da po Ukrajincih zapušča celjski klub tudi Spasoje Bulajić.

Prisiljeni so v združevanje funkcij

Nekdanji član zlate Katančeve generacije, ki je v klub pripeljal Ukrajince, ni več športni direktor. Konec meseca mu bo potekla pogodba o sodelovanju.

"Upravni odbor se je odločil, da naloge športnega direktorja zaupa Janiju Žilniku, ki bo ostal tudi vodja akademije. Na ta način bo vezni člen med nogometno šolo in člansko ekipo. Če želimo normalno delovati naprej, in seveda si tega želimo, smo prisiljeni združevanja funkcij,« je Podkoritnik pojasnil, da bo Jani Žilnik poleg odgovorne vloge v celjski nogometni šoli opravlja tudi vlogo športnega direktorja.

Arena Petrol bo prve tekme v sezoni 2017/18 dočakala že prihodnji mesec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Arena Petrol bo prve tekme v sezoni 2017/18 dočakala že prihodnji mesec. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Žilnik se je v prejšnji sezoni dokazoval tudi kot trener. Nekaj časa je vodil zadnjeuvrščene Radomlje, ki so izpadel v drugo ligo.

Najlepši zadetki 36. kroga:

Ne spreglejte