Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 4. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje Darko Milanič Viole Prva liga Telekom Slovenije Robert Pevnik Matej Podlogar Marcos Tavares

Sobota, 30. 4. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Viole obiskale zadnji trening in opozorile "igralce"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Nogometaši Maribora so prejšnjo nedeljo zapravili možnost, da bi prehiteli Olimpijo. Popravni izpit jih čaka danes v Celju. Navijači so prišli na zadnji trening, kapetanu Marcosu Tavaresu pa se ponuja možnost, da postane absolutni rekorder.

Uvodni tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Krškem in Zavrču sta se končali z rezultatom 1:1. Danes se bosta v štajerskem derbiju udarila Celje in Maribor, ki lahko z zmago skoči na vrh lestvice, v Domžalah pa bo gostovala zadnjeuvrščena Krka.

V knežjem mestu se obeta štajerska nogometna poslastica. Celjani pod vodstvom Roberta Pevnika sploh še niso izgubili, Mariborčane, ki so z zadnjo predstavo razjezili navijačev, pa bi v boju za ubranitev državne krone zadovoljila le zmaga. Tekmeca se ne bosta udarila zadnjič v tej sezoni. Čez slab mesec dni (25. maja) bosta obračunala za pokalno lovoriko. Do dvoboja je še daleč, domači strateg Pevnik pa napoveduje, da se zaradi pokalnega finala ne bo šel nobenih skrivalnic, ampak bo Mariborčane napadel z najmočnejšo zasedbo.

"Čeprav so Mariborčani favoriti, ni nihče nepremagljiv. Smo v dobrem nizu, igramo dobro, naš trener pa je v naše moštvo vnesel veliko mero pozitivne energije, organiziranosti in zaupanja,'' sporoča Ljubljančan Matej Podlogar, ki je z dvema zadetkoma odločil zadnje srečanje v Novi Gorici. Celjani potrebujejo točke v boju za obstanek. Zadnje štiri tekme so dobili dve v pokalu in dve v prvenstvu. Zdaj prihaja tekmec, ki bo dobro napolnil tribune Arene Petrol in poskrbel za štajerski derbi.

Celje letos že usodno za enega trenerja NK Maribor

Celjani so letos že prekrižali načrte Mariboru. V uvodnem letošnjem krogu so zmagali v Ljudskem vrtu in s trenerskega stolčka spodnesli Krunoslava Jurčića. Zdaj lahko zagrenijo življenje še njegovemu nasledniku Darku Milaniču. Po nezadovoljivem rezultatu proti Kopru (2:2), s katerim nogometaši Maribora niso izpolnili ultimata, ki so jim ga postavili navijači, se je dogajalo marsikaj. Vijolice so pred navijači slačile drese, klub pa je prejel rekordno kazen NZS (15 tisoč evrov).

Celjani so v uvodnem letošnjem nastopu šokirali Maribor, ki ga je zadnjič vodil Krunoslav Jurčić. | Foto: Celjani so v uvodnem letošnjem nastopu šokirali Maribor, ki ga je zadnjič vodil Krunoslav Jurčić.

"Kar se je zgodilo, smo pustili za seboj. Ni preprosto, a smo še bolj poenoteni. Vse skupaj nam bo dalo novo energijo. Slačilnica mora biti močna ne glede na vse preizkušnje. Dolgo smo v nogometu, v slačilnici imamo dovolj izkušenih igralcev, tako da tudi posamezniki, ki niso vajeni vseh pritiskov, dobijo njihovo pomoč," verjame dolgoletni trener Maribora, da zadnji dogodki v ekipi ne bodo usodneje vplivali na psihološko stanje moštva.

Obstajajo igralci in "igralci"

Najglasnejši privrženci NK Maribor so v petek obiskali zadnji trening vijolic pred gostovanjem v Celju. Z dolgim transparentom, na katerem je pisalo "Obstajajo igralci in 'igralci'. Mi smo tu zaradi igralcev," so opozorili na tiste nogometaše, ki nosijo dres NK Maribor, a po mnenju navijačev zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne dajejo vsega, kar bi lahko.

Cilj Maribora je jasen. V Celje se odpravlja po tri točke. "Imajo hitrost, dinamiko. Kot vsaka ekipa pa imajo določene slabosti in skušali jim bomo izkoristiti. Potrebujemo odločnost, želim videti agresivne fante na igrišču," želi strateg Milanič zadati Celjanom prvi letošnji poraz pod Pevnikovo taktirko.

Dan, ko lahko Tavares prehiti klubsko legendo

Sobota, 30. april 2016, se lahko vpiše v zgodovino NK Maribor kot dan, ko je Marcos Magno Morales Tavares postal absolutni rekorder v številu nastopov na uradnih tekmovalnih tekmah. Če bo Brazilec s štajerskim srcem nastopil v Celju, bo zbral že 378. nastop v vijoličnem dresu, s tem pa na lestvici prehitel legendarnega Tomislava Prosena (377). Tretji na večni lestvici nastopov je nekdanji kapetan in slovenski reprezentant Aleš Križan (365).

Marcos Tavares je v tej sezoni zbral 28 prvoligaških nastopov. Če bo še enega, bo novi rekorder. | Foto: Marcos Tavares je v tej sezoni zbral 28 prvoligaških nastopov. Če bo še enega, bo novi rekorder.

Med aktivnimi nogometaši NK Maribor je na lestvici dokaj visoko uvrščen tudi Aleš Mertelj (288), ki zaseda osmo mesto, naslednji pa se nahaja šele na 22. mestu. To je prvi vratar Jasmin Handanović (229). Tavares je že klubski rekorder NK Maribor v številu zadetkov. Dosegel jih je že okroglih 150. V tej sezoni je bil v Prvi ligi Telekom Slovenije uspešen enajstkrat. V Celju bi za uresničitev mariborskega cilja zadostoval morda že en zadetek … 

Ne spreglejte