Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 8. 2017,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Dušan Kosič NK Celje Tomaž Petrovič Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 29. 8. 2017, 12.05

6 let, 6 mesecev

Trenerska sprememba v Celju

Celje pripeljalo Kosiča, Petrovič že preteklost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Dušan Kosič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Celjski nogometni klub bo v petek dobil novega trenerja. Tomaž Petrovič je po visoki zmagi nad Ankaranom zapustil stolček, na katerega bo v petek sedel legendarni nogometaš Olimpije in nekdanji slovenski reprezentant Dušan Kosič. Pogodbo je sklenil za tri leta, prvič pa bo celjski klub vodil na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu.

Vodstvo celjskega kluba je sklenilo dogovor z nekdanjim slovenskim reprezentantom Dušanom Kosičem. V trenerski vlogi je delo v Sloveniji spoznaval na stolčkih Krškega, Olimpije in Triglava, nato vrsto let vodil nadarjene slovenske nogometaše v izbrani vrsti do 17 let, od petka pa bo 46-letni Ljubljančan skrbel za razvoj celjskega prvoligaškega kluba.

Kosič: Odločitev ni bila enostavna

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da bo v skladu z usmeritvami za delo v mladih reprezentancah Slovenije slovensko reprezentanco do 17 let do nadaljnjega vodil Agron Šalja, ki je bil v preteklosti že del omenjene selekcije in dobro pozna način dela v mlajših reprezentančnih kategorijah.

"Nogometni zvezi Slovenije se zahvaljujem za korekten odnos in izkazano zaupanje. Odločitev ni bila enostavna, saj smo odlično sodelovali z nogometaši, člani strokovnega vodstva, selektorji, vodjo tehničnega sektorja, direktorjem reprezentanc in nasploh z vsemi uslužbenci na Nogometni zvezi Slovenije, na čelu z vodstvom. Profesionalna nogometna pot je prepletena s številnimi prelomnicami in na eni od teh sem tudi jaz sprejel nov izziv. Hvala vsem in vse dobro v prihodnje," je dejal Kosič.

S Petrovičem osmi, kako bo s Kosičem?

Eden izmed treh slovenskih klubov, ki v obdobju državne samostojnosti niso izpadli v 1. SNL (poleg njega še Maribor in Gorica), se je za trenersko menjavo odločil že po sedmih krogih. Celjani so v njih pod vodstvom Tomaža Petroviča, ki ga vodstvo kluba v klubu želi zadržati v drugačni vlogi, osvojili osem točk. Trenutno zasedajo osmo mesto, še višje pa jih bo skušal popeljati stari znanec slovenskega prvoligaškega nogometa.

Nazadnje je v 1. SNL deloval na klopi kranjskega Triglava, nato pa se je posvetil vlogi selektorja mlajših reprezentančnih selekcij. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nazadnje je v 1. SNL deloval na klopi kranjskega Triglava, nato pa se je posvetil vlogi selektorja mlajših reprezentančnih selekcij. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kosič, ki je v 1. SNL zbral kar 421 nastopov, kar je dolgo časa bil absolutni slovenski rekord (popravil ga je šele nekdanji kapetan Celja Sebastjan Gobec), je s Celjem sklenil triletno pogodbo. Na klopi celjskega prvoligaša bo gostoval v petek, 8. septembra, na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu, ko bo gostoval pri Mariboru.

Celjani so prvi, ki so se v sezoni 2017/18 odločili za menjavo prvega trenerja. Petrovič, ki se je v trenerski vlogi proslavil v Krškem, je na vročem stolčku v knežjem mestu zdržal le nekaj mesecev.

Ne spreglejte