Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2017,
21.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje

Petek, 26. 5. 2017, 21.53

6 let, 7 mesecev

Celjani končali sodelovanje z ukrajinskimi partnerji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Celje Domžale Arena Petrol | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Celja ne namerava več sodelovati z ukrajinskimi poslovnimi partnerji. Sestala sta se upravni in nadzorni odbor ter ugotovila, da na Češkem registrirano podjetje K Partners Sport Management s.r.o. ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti, zato so se odločili za začetek postopka prekinitve sodelovanja.

Obenem so z mesta generalnega direktorja kluba razrešili Igorja Dedišina, predstavnika ukrajinskih investitorjev. Upravni in nadzorni odbor sta sprejela odločitev, da NK Celje v prihodnje ne bo več sodelovalo z zunanjimi partnerji, temveč bo klub šel na samostojno pot v prihodnost, so ob tem sporočili v izjavi za javnost, objavljeni na spletnih straneh kluba. Delovanje kluba zaradi nastale situacije ni ogroženo. Vodstvo bo namreč že v kratkem začelo z iskanjem novih pokroviteljev.

Celjani se bodo v soboto za konec slovenskega prvenstva, v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije, pomerili z Domžalami. Zaenkrat so vsi igralci še vedno člani NK Celje, trener Igor Jovićević bo za sestavo ekipe na tekmi lahko računal na vse nogometaše.

"Tako tudi zavračamo vsa namigovanja medijev, da je že prišlo do prekinitev ali podaljšanj pogodb s posameznimi nogometaši"

V prihodnje se bo klub še bolj posvetil mladim nogometašem iz Celja in okolice ter razvoju Akademije. | Foto: Vid Ponikvar V prihodnje se bo klub še bolj posvetil mladim nogometašem iz Celja in okolice ter razvoju Akademije. Foto: Vid Ponikvar Po končanem prvenstvu pa strokovno vodstvo čakajo pogovori z nogometaši, ki jim potečejo pogodbe, o morebitnem podaljšanju sodelovanja. "Tako tudi zavračamo vsa namigovanja medijev, da je že prišlo do prekinitev ali podaljšanj pogodb s posameznimi nogometaši. Vse resnične informacije o spremembah v moštvu bomo v prihodnjih dneh, ko in če bo do njih prišlo, objavili na naši spletni strani," so še zatrdili v klubu.

V prihodnje se bo klub še bolj posvetil mladim nogometašem iz Celja in okolice ter razvoju Akademije, skupaj z lokalnim gospodarstvom. Prav tako je še naprej želja, da bi čim prej lahko zagotovili dodatne površine za trening, prednostna naloga pa ostaja čimprejšnja zamenjava trave na nogometnem igrišču Olimp.

Spoznali, da iz Vzhodne Evrope niso prišle ustrezne finančne stimulacije.

Tudi nova uprava z Ukrajinci očitno ni našla skupnega jezika in spoznala, da iz Vzhodne Evrope niso prišle ustrezne finančne stimulacije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tudi nova uprava z Ukrajinci očitno ni našla skupnega jezika in spoznala, da iz Vzhodne Evrope niso prišle ustrezne finančne stimulacije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Kot je poročal slovenski športni časnik EkipaSN, je na neizpolnjene dogovore po odhodu z mesta predsednika kluba pred nekaj tedni opozoril že dr. Stevan Đorđević. "Do konca junija bi morali Ukrajinci prispevati 800.000 evrov oziroma polovico proračuna kluba. Na vsak način bo do konca sezone treba najti še vsaj 500.000 evrov," je sredi aprila na novinarski konferenci dejal bivši predsednik in dodal, da je bilo do njegovega odhoda s strani vzhodnoevropskih partnerjev na račun kluba nakazanih le 90.000 evrov. Tudi nova uprava z Ukrajinci očitno ni našla skupnega jezika in spoznala, da iz Vzhodne Evrope niso prišle ustrezne finančne stimulacije.

Ukrajinski investitorji prek na Češkem registriranega podjetja so konec februarja dokončno vstopili v NK Celje kot poslovni partner, kar so v Celju pospremili z novinarsko konferenco in objavo na spletnih straneh. Prek Ukrajincev so v klub prišli tudi trener Igor Jovićević, pred tem trener Karpatov iz Lvova, pomočnik trenerja Jurij Beno in direktor transferjev Mihajlo Gulordava. Omejeno podjetje in NK Celje sta skupaj ustanovila FC Celje d.o.o., obe strani s 50-odstotnim lastniškim deležem. Glede na podpisani memorandum med NK Celje in vlagatelji so Ukrajinci prevzeli športni del operacije.

Ekipa SN dodaja, da je bilo treba samo za plače z ukrajinske strani postavljenih funkcionarjev in igralcev, pripeljanih na njihovo željo, v obdobju tega sodelovanja odšteti 50.000 evrov mesečno.

Ne spreglejte