Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Sandi Križman Luka Belić Prva liga Telekom Slovenije FC Koper NK Celje

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 15.50

6 let, 6 mesecev

Novinci v Prvi ligi Telekom Slovenije

Celjani izbrali srbskega rekorderja, Koprčani pa Hrvata in Grka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

V spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije se bodo dokazovali tudi Srb Luka Belić, Hrvat Sandi Križman in Grk Theofanis Tzandaris. Prvi je sklenil sodelovanje s celjskim klubom, drugi in tretji pa sta se pridružila Kopru.

Novi napadalec Celja Luka Belić je podpisal pogodbo za tri leta. Otroštvo je preživel v različnih državah. Rodil se je v Pančevu, nato pa se preselil v Belgijo in Kanado. Ko se je vrnil v domovino, je zaigral za Dinamo Pančevo in OFK Beograd, leta 2013 pa postal najmlajši igralec, ki je zaigral v prvi srbski ligi. Star je bil le 16 let in sedem dni.

Leta 2015 je Luka je sklenil dogovor z londonskim West Hamom, ki ga je posodil škotskemu Motherwellu. Na Otoku ni dočakal priložnosti. Prekinil je sodelovanje z angleškim klubom in se odločil, da bo kariero nadaljeval v Sloveniji.

Požrtvovalnost, asistence in zadetki

"Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo s Celjem. Hitro sem se vključil v moštvo, v katerem vlada odlično vzdušje. S soigralci se bomo v spomladanskem delu prvenstva borili za želeno četrto mesto, ki prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja, in verjamem, da nam bo to tudi uspelo. Celjskim navijačicam in navijačem pa lahko obljubim, da bom dal vedno vse od sebe za ekipo. Od mene pričakujte požrtvovalnost, asistence in gole," je sporočil 20-letni Srb z belgijskim potnim listom.

Novega napadalca ima tudi koprski klub. Hrvaški koloniji se je na Bonifiki pridružil 27-letni Sandi Križman. V hrvaškem prvenstvu je branil barve Slaven Belupa, Rijeke in Istre 1961, nato se je odpravil v Južno Korejo, kjer je igral za moštvo Jeonnam Dragons, po vrnitvi v Evropo pa zaigral v prestolnici Bosne in Hercegovine v dresu Željezničarja. Križman bo prvi trening z novoimi soigralci v Kopru opravil danes. V Kopru ga bo vodil trener Igor Pamić, s katerim je na Hrvaškem že sodeloval.

Pamić bo v spomladanskem delu vodil tudi 23-letnega Grka Theofanisa Tzandarisa. Na Primorskem bo igral kot posojen nogometaš grškega prvaka Olympiacosa. Nogometni otrok solunskega Paoka je s koprskim klubom sklenil sodelovanje do konca sezone 2017/18, kozličkom pa se bo pridružil v torek.

Ne spreglejte