Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
22. 9. 2012,
16.21

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Čeh

Sobota, 22. 9. 2012, 16.21

4 leta, 10 mesecev

Čeh bo skušal ustaviti Muro, Koper po novo zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bosta na sporedu dve tekmi desetega kroga prve slovenske nogometne lige. Mura, ki je dvakrat zapored zmagala, bo gostovala v Velenju. Koper bo novo zmago skušal vpisati proti Aluminiju.

Rudar je v zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojil vsega točko in padel na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice, zato so se v Velenju odločili za menjavo na trenerskem mestu. Zahtevno delo so zaupali nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance iz njenih najboljših časov, Alešu Čehu. Trener, ki ima bolj malo izkušenj, je na klopi ''knapov'' že debitiral v pokalu in izgubil. Zdaj ga čaka še prvenstveni krst. Točke so nujne, čeprav ne bo lahko, saj v gosteh prihaja Mura, ki je med tednom sicer visoko izgubila v pokalu, a je v naletu. V prvenstvu je po seriji porazov zdaj nanizala dve zaporedni zmagi in skočila z dna lestvice. Trenutno je predzadnja, a se želi čim prej prebiti še višje. Da bo tako, bo poskušala osvojiti vsaj točko v derbiju dna lestvice. Pri Muri stavijo predvsem na Nusmirja Fajića, pri Rudarju pa na mladega Elvisa Bratanovića, ki je v tej sezoni zabil le en prvenstveni gol in je dolžnik.

Koprčani so z zmago v zadnjem krogu skočili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Vodilni Maribor je daleč, Celje, Domžale in Olimpija, ki so za njimi, so blizu, zato so točke na tekmi proti Aluminiju nuja. Vse drugo kot zmaga bi bilo razočaranje za ekipo hrvaškega trenerja Milivoja Bračuna. Med tednom je Koper zmagal tudi v pokalu, zato je vzdušje v ekipi dobro. Samozavestni ne manjka. Na drugi strani je Aluminij v pokalu prav tako zmagal, a pred tem v prvenstvu dvakrat zapored izgubil. Kljub temu je zaradi odličnih predstav pred tem še vedno na visokem šestem mestu. A razlike so majhne in serija neuspehov bi lahko Kidričane kmalu postavila na dno lestvice, zato bodo vsaj točko skušali osvojiti že danes. Mladi Robert Kurež je v dobri strelski formi in bije boj za najboljšega strelca lige. Doslej je zabil že šest golov, če se bo med strelce vpisal tudi na Bonifiki, bodo gostje, ki so novinci v prvi ligi, bližje uspehu.

Ne spreglejte