Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 12. 2021,
17.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

8

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov UEFA liga prvakov žreb UEFA Aleksander Čeferin

Četrtek, 16. 12. 2021, 17.23

1 leto

Žreb lige prvakov še dviguje prah

Čeferin se je opravičil za napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

8

Aleksander Čeferin | Aleksander Čeferin sporoč, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) uvedla preiskavo o žrebu, pri katerem ni potekalo vse po pravilih. | Foto Reuters

Aleksander Čeferin sporoč, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) uvedla preiskavo o žrebu, pri katerem ni potekalo vse po pravilih.

Foto: Reuters

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnji seji med drugim razpravljal tudi o ponedeljkovem žrebu parov osmine finala lige prvakov, ki so ga morali ponoviti zaradi tehnične napake. Predsednik evropske krovne zveze Aleksander Čeferin se je zaradi napake opravičil in dejal, da je bila uvedena preiskava.

Lionel Messi
Sportal Nič od obračuna Messi - Ronaldo, Uefa zaradi napake ponavlja žreb lige prvakov
Liga prvakov Žreb Liga prvakov
Sportal Kakšen šok za Real! Po zapletu na žrebu jih čaka PSG.

Napaka pri žrebu parov elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je zgodila, ko se je žogica Manchester United znašla v napačnem bobnu možnih tekmecev za španski Villarreal, kar je posledično vplivalo na izid parov. Kot je pojasnil Aleksander Čeferin, je bil vzrok za to napaka v programski opremi zunanjega izvajalca za nadziranje poteka žreba.

"Ko smo opazili, da je šlo nekaj narobe, smo sklicali sestanek in nanj povabili tudi zunanjega svetovalca za preverjanje regularnosti žreba in proizvajalca programske opreme. Oba sta predlagala, da se žreb ponovi," je dejal Čeferin.

Po ponedeljkovem dogajanju v Nyonu so se najbolj za glavo držali pri madridskem Realu. Na prvem žrebu je bilo odločeno, da se bo Real Madrid v osmini finala lige prvakov pomeril z Benfico, na ponovljenem žrebu pa je postal novi tekmece belih baletnikov močni PSG. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po ponedeljkovem dogajanju v Nyonu so se najbolj za glavo držali pri madridskem Realu. Na prvem žrebu je bilo odločeno, da se bo Real Madrid v osmini finala lige prvakov pomeril z Benfico, na ponovljenem žrebu pa je postal novi tekmece belih baletnikov močni PSG. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) je dodal, da na koncu objektivna odgovornost vendarle pade na Uefo, zato se je tudi opravičil. "Seveda nam je žal, da se je ta napaka zgodila," je dejal, ob tem pa dodal, da napaka "ostane napaka samo, če ne ukrepaš, da jo odpraviš".

"Javnost bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih," je še napovedal in sprožil pomislek o preveliki odvisnosti od tehnologije v takšnih primerih.

Srbija Mitrović
Sportal Noro, Slovenija proti Srbiji, Haalandu in Ibrahimoviću!
Aleksander Čeferin
Sportal Eksperiment Uefe, v katerem Slovenija okuša skrajnosti

Danes bo na sedežu Uefe v Nyonu potekal nov ples kroglic. Ob 18. uri se bo začel žreb tretje izvedbe lige narodov, na kateri bo nastopilo vseh 55 članic Uefe, tudi Slovenija. Kekova četa se bo pomerila v ligi B.

Ne spreglejte