Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
13. 7. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

1

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenija Olimpijski komite Slovenije Aleksander Čeferin

Sreda, 13. 7. 2016, 10.34

6 let, 6 mesecev

Čeferin z olimpijsko podporo, a tudi s prvimi tujimi pomisleki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

1

Olimpijski komite Slovenije je uradno in odločno podprl kandidaturo odvetnika in prvega moža nogometne zveze Aleksandra Čeferina, ki naskakuje vrh Uefe.

Aleksander Čeferin se poteguje za predsedniški stolček Uefe. | Foto: Aleksander Čeferin se poteguje za predsedniški stolček Uefe.

Ob robu potrjevanja slovenske reprezentance za olimpijske igre v Riu de Janeiru in razprave o zakonu o športu je izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije na svoji 17. seji podprl kandidaturo Aleksandra Čeferina v boju za mesto predsednika evropske nogometne zveze Uefa.

"Pri takšnih dogodkih moramo pokazati enotnost. Gospod Čeferin mora imeti v rokah tudi dokaz o čvrsti domači podpori," je ob tem dejala pobudnica formalne podpore Tjaša Andree Prosenc, sicer nekdanja umetnostna drsalka, kot odvetnica tudi Čeferinova stanovska kolegica, dolgoletna članica IO OKS in članica mednarodnega športnega razsodišča v Lozani.

Dva meseca do volitev

Predsednik NZS je sicer naskok na vrh Uefe, ki je pozimi po korupcijskem škandalu Francoza Michela Platinija ostala brez predsednika, uradno napovedal 8. junija, imena svojih tekmecev pa bo izvedel po 20. juliju, ko se izteče rok za oddajo kandidatur. Volitve za predsednika Uefe bodo sicer potekale 14. septembra, kot vse kaže, pa bosta Slovenčevi oviri na poti do enega najbolj vplivnih položajev v svetu športa Španec Angel Maria Villar in Nizozemec Michael van Praag.

Danski klic: tesne vezi z Rusijo

Čeferin je bil spomladi dokaj uspešen pri nabiranju glasov podpore. Glas na volilni skupščini naj bi mu že obljubili Švedska, Norveška, Finska, Italija, Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Grčija, Makedonija, Črna gora, Romunija, Rusija, Srbija, Turčija in Danska. A prav iz zadnje so začeli curljati tudi prvi pomisleki o Čeferinovi primernosti za vodilni nogometni položaj.

Pri danskem tabloidu Ekstra Bladet so se namreč obregnili predvsem ob tesno Čeferinovo povezavo z Rusijo in tamkajšnjim športnim ministrom ter predsednikom nogometne zveze Vitalijem Mutkom. Ta naj bi po pisanju omenjenega medija prav prek slovenskega kandidata prišel do še večjega nogometnega vpliva, zato avtor članka, ki omenja tudi skorajšnji obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina, sumi, da se je danska zveza s podporo Čeferinu nevede znašla v pasti.

Ne spreglejte