Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 12. 2016,
20.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

Brdo pri Kranju Matjaž Nemec UEFA Nogometna zveza Slovenije Aleksander Čeferin Radenko Mijatović Aleš Zavrl

Četrtek, 22. 12. 2016, 20.44

6 let, 7 mesecev

Aleksander Čeferin v domovini

Predsednik Uefe pohvalil naslednika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Aleksander Čeferin, Radenko Mijatović, Srečko Katanec | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na tradicionalnem prednovoletnem srečanju Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju je mrgolelo vplivnih funkcionarjev, največje pozornosti pa sta bila deležna predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in slovenske krovne zveze Radenko Mijatović.

''Leto 2016 je prineslo slovenskemu nogometu številne uspehe in priznanja,'' je nagovoril množico Radenko Mijatović. Uspešni gospodarstvenik z velikim nogometnim srcem je prejšnji četrtek postal novi predsednik NZS in na odgovornem položaju nasledil Aleksandra Čeferina.

''Izvolitev Čeferina za predsednika Uefe je popeljala Slovenijo do zgodovinskega uspeha, vrednosti tega se bomo zavedali šele pozneje,'' je Mijatović čestital predhodniku za prevzem predsedniškega položaja pri Uefi.

Novi predsednik NZS je dober in pošten

Čeferin v družbi novega predsednika NZS | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeferin v družbi novega predsednika NZS Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeferin se mu je kmalu zahvalil, saj ga je nasledil na govorniškem odru. ''NZS je dobil predsednika, za katerega sem prepričan, da bo odličen. Je nogometni človek. Ima rad nogomet, je dober in pošten človek, predvsem pa dober organizator. Slovenski nogomet potrebuje predvsem mir in dobro delo v prihodnje. Obljubljam, da bo Uefa, kolikor bo to v mojih močeh, maksimalno podpirala NZS,'' je podal obljubo odvetnik iz Grosupljega, ki je pred tremi meseci na veliko presenečenje evropske javnosti postal najbolj vpliven mož Uefe.

V predvolilnem boju, kjer so se delili nizki udarci, je molčal. Molčal je tudi na Brdu pri Kranju in navedel razlog. ''Dogajanje v tako imenovanem predvolilnem času me ni navdušilo. O tem ne bom govoril, ker ni vredno,'' je priznal, kako je bil nezadovoljen. Ponosni nasmešek se mu je vrnil na obraz, ko je spregovoril o dogajanju v slovenskem nogometu.

''V slovenskem nogometu se dobro dela, zlasti z mladimi. Glede na sredstva, ki so nam namenjena, delamo čudeže,'' je poudaril novi predsednik Uefe, ki je pred kratkim na pomembni funkciji praznoval svoj 100. dan.

Zavrl odhaja v Švico, NZS išče novega generalnega sekretarja

V domovini je bil prvič, odkar so izbrali njegovega naslednika. Z njim je zadovoljen. Veže ju prijateljstvo, ne nazadnje sta v prejšnjem mandatu sodelovala kot predsednik in podpredsednik.

Predsednik Uefe se je razveselil srečanja s selektorjem Slovenije Srečkom Katancem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Uefe se je razveselil srečanja s selektorjem Slovenije Srečkom Katancem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po besedah predsednika Uefe se slovenski krovni organizaciji v prihodnjih štirih letih, kar zadeva vodstvene sposobnosti najvišjega moža, ni treba bati. Takšen vtis je bilo mogoče opaziti med večino slavnostnih gostov na druženju na Gorenjskem, kjer so prevladovale nogometne teme. O njih je rad poklepetal tudi Matjaž Nemec, poraženec zadnjih volitev.

Pojavljala se je le ena skrb. Kdo bo nasledil Aleša Zavrla na položaju generalnega sekretarja NZS. Seli se v Švico, kjer se bo tako kot še nekaj rojakov (Ilija Kitić in Željko Pavlica) pridružil Uefi. Zavrl je s svojim delom in predanostjo postavil visoke kriterije. Njegov naslednik bo znan spomladi.

Ne spreglejte