Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 2. 2016,
21.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Sporting Gijon

Sreda, 17. 2. 2016, 21.40

6 let, 7 mesecev

Če želite rekord, pokličite Messija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Barcelone so v sredo ugnali Sporting Gijon s 3:1, dvakratni strelec Lionel Messi pa se je vpisal v zgodovino in kot prvi v španskem prvenstvu presegel mejo 300 golov. To pa še ni vse ...

V čarobnem večeru rekordov, podvigov in jubilejnih zadetkov Barcelone je izstopal Lionel Messi. Najboljši nogometaš na svetu je postal prvi Zemljan, ki je v 85-letni zgodovini španskega prvenstva dosegel vsaj 300 zadetkov.

Čeprav je v sredo igral le dvoboj španskega prvenstva, njegov večni tekmec Cristiano Ronaldo pa z Realom srečanje lige prvakov, so bile naslovnice večjih evropskih medijev polne tudi fotografij 28-letnega Argentinca. Dosegel je zgodovinski podvig, ki ga bo težko preseči.

Rekord bi lahko občudoval že v nedeljo ...

Argentinski virtuoz bi lahko 300. zadetek v španskem prvenstvu dosegel že v nedeljo. Ko je Barcelona na tekmi s Celto vodila s 3:1, sodnik pa pokazal na belo točko, je žogo v svoje roke prijel Messi.

Navijači Barcelone so bili prepričani, da jih od slavnostnega trenutka deli le še nekaj trenutkov, a so se ušteli. Kapetan gavčev se je odločil za nenavadno izvajanje, s katerim je osrečil Luisa Suareza. Na seznam strelcev se je vpisal Urugvajec, ne pa Argentinec.

Čeprav so poznejši počasni televizijski posnetki pokazali, da je Suarez v kazenski prostor stekel kanček prehitro in bi lahko delivci pravice razveljavili zadetek, je Barcelona le povišala vodstvo. Messi je stekel v objem južnoameriškemu sosedu. Do konca srečanja, ki so ga Katalonci dobili s kar 6:1, ni več zadel v polno. Tako je odločitev o tem, kdaj bo proslavil okrogli 300. zadetek, prestavil za nedoločen čas.

Ni mu bilo treba dolgo čakati. Izkoristil je že prvo priložnost, ki se mu je ponudila. Barcelona je v sredo gostovala pri Sportingu v Gijonu. Na tekmi 16. kroga, ki je bila prestavljena zaradi lanskega nastopa Barcelone na klubskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, je upravičila vlogo favorita, Messi pa je dosegel dva zadetka. Prvega v 25., drugega v 31. minuti.

Njegova ekipa je zmagala s 3:1 in prednost pred Atleticom povečala na šest, pred madridskim Realom pa jo loči že sedem točk razlike.

Suarez zapravil strel z bele točke, Mascherano brez žoge

Zanimivo je, da je Barcelona v Gijonu izvajala tudi strel z bele točke. Tokratni izvajalec je bil Suarez in ne Messijev soigralec Javier Mascherano, ki v dresu Barcelone še vedno ni dočakal strelskega prvenca. Navijači so odprli peticijo, v kateri prosijo zvezdnike Barcelone, naj se usmilijo dolgoletnega argentinskega reprezentanta in mu omogočijo izvajanje strela z bele točke.

V sredo njihova želja ni bila uslišana. Z enajstih metrov je proti vratom Sportinga sprožil Urugvajec, ki je v tem trenutku najboljši strelec španskega prvenstva. Suarez ni izkoristil darila. Zapravil je strel z bele točke, a se nato že čez nekaj minut odkupil navijačem Barcelone z zadetkom iz igre, ki ga je dosegel z natančnim strelom z levo nogo. Katalonci so v tej sezoni izvajali 16 kazenskih strelov, v zadetek pa pretopili le polovico (8) poskusov.

Ker Suarez kandidira za prvega strelca španskega prvenstva (24 golov), kjer je njegov najbližji zasledovalec Realov Ronaldo (21), so se v Madridu razširile teorije zarote, povezane z nenavadnim nedeljskim izvajanjem kazenskega strela, ki si ga je proti Celti privoščil Messi. Nekateri celo mislijo, da je Argentinec želel s tem pomagati Suarezu, da bi se na lestvici najboljših strelcev oddaljil od Ronalda.

Ne spreglejte