Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 11. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

2

Natisni članek

Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov

Torek, 20. 11. 2018, 14.59

5 let, 5 mesecev

Kapetan Josip Iličić po koncu lige narodov

Če Slovenije ne bo na euru 2020, bo pomahal v slovo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

2

Bolgarija Slovenija liga narodov | Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnjem letošnjem nastopu remizirala z Bolgarijo, kapetanski trak pa je nosil Josip Iličić. | Foto Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnjem letošnjem nastopu remizirala z Bolgarijo, kapetanski trak pa je nosil Josip Iličić.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je nazadnje na velikem tekmovanju zaigrala leta 2010, ko je bila udeleženka svetovnega prvenstva na jugu Afrike. Nekaj mesecev pozneje se je izbrani vrsti pridružil Josip Iličić, ki je do danes odigral 54 tekem, a ni zaigral na velikem tekmovanju. Nova priložnost se mu ponuja prihodnje leto, ko bodo potekale kvalifikacije za EP 2020.

Slovenija se je pod vodstvom Igorja Benedejčiča, ki bo najverjetneje v kratkem izvedel ime naslednika na vročem selektorskem stolčku, od lige narodov poslovila z remijem v Sofiji. Novopečeno tekmovanje Uefe zapušča na zadnjem mestu, brez zmage in s spoznanjem, da se bo v prihodnje družila z najslabšimi evropskimi reprezentancami.

Igor Benedejčič
Sportal Selektor se še naprej otepa drznega scenarija, ampak …

''Dobro se zavedamo, da smo izpadli. To verjetno ni bil naš cilj, a je, kar je. Treba je gledati naprej,'' je po remiju v Sofiji, s katerim se je Slovenija vsaj delno maščevala Bolgariji za poraz v Stožicah, dejal kapetan slovenske reprezentance.

Josip Iličić po tekmi v Sofiji:

Treba si je več upati

Slovenija je v ligi narodov osvojila le tri točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenija je v ligi narodov osvojila le tri točke. Foto: Grega Valančič/Sportida V nasprotju s petkovim dvobojem proti Norveški, ki se je v Ljubljani prav tako končal z 1:1, a Iličić na njem zaradi kazni ni smel nastopiti, je opazil kakovostni premik na bolje.

''Na trenutke znamo zadržati žogo in si upamo igrati. To smo delali veliko bolje proti Bolgariji kot proti Norveški. Veliko manj smo nabijali dolge žoge, na koncu pa smo tudi zadeli iz lepe akcije. Tako moramo nadaljevati. Treba si je več upati, tudi po ceni napak, ki so sestavni del nogometa. Samo tako lahko napreduješ,'' verjame, da je Slovenija na pravi poti in da bo v kvalifikacijah za EP 2020, ko bo šlo povsem zares, ponudila boljše predstave, te pa bodo prinesle tudi več točk, kot so jih lahko ljubitelji nogometa dočakali v ligi narodov.

Švedska, Rusija
Sportal Švedi v ligo A, Srbi in Škoti v ligo B

Na šestih tekmah jih je Slovenija osvojila zgolj tri. Ligo narodov zapušča brez ene samcate zmage, kot edina udeleženka četrte skupine lige C, kjer je zaostala za Norveško, Bolgarijo in Ciprom.

Fotogalerija s tekme v Sofiji / Reuters:

Fotogalerija
1 / 12

Ne prihaja zaradi selektorja, ampak zaradi sebe

S Slovenijo želi zaigrati na euru 2020, ki bo potekalo v 12 državah. | Foto: Reuters S Slovenijo želi zaigrati na euru 2020, ki bo potekalo v 12 državah. Foto: Reuters V Sofiji se je ponujala možnost za zmago. Po izenačenju Slovenije na 1:1, zadetek je dosegel Miha Zajc, sta imela lepi priložnosti Roman Bezjak in Iličić, a je ostalo pri izenačenem rezultatu. ''Če bi zmagali, bi bilo verjetno drugače zaradi motivacije in nadaljevanja reprezentančne poti. Zdaj je, kar je. Treba je gledati v prihodnost z optimizmom. Bomo videli, kaj bo marca,'' se zaveda, da bo začetek kvalifikacij za EP 2020, žreb bo 2. decembra v Dublinu, še kako pomemben.

Zvezdnik Atalante in serie A si želi, da bi bila Slovenija marca, ko jo bo verjetno vodil že novi selektor, v popolni postavi, hkrati pa opozarja, da je treba najprej popraviti veliko stvari na igrišču.

''Sam ne prihajam zaradi selektorja, ampak zaradi sebe. Vem, kaj je moja želja. Če se ne bo uresničila, bom počasi zaključil reprezentančno kariero in ponudil priložnost drugim. Moj cilj je, da grem na euro, a nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo,'' je ponovil željo, ki ga spremlja na reprezentančni poti. Želi okusiti, kako je zaigrati na velikem tekmovanju, na katerem Slovenije ni bilo že osem let.  

Jaka Bijol
Sportal Slovenski dragulj upa, da Luka Modrić ni pozabil na dogovor
Nemčija Nizozemska
Sportal Veliko srce nizozemskega junaka, ki je tolažil sodnika in pomagal deklici #video
Bolgarija Slovenija liga narodov
Sportal Slovencem za konec točka v Bolgariji
Ne spreglejte