Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
25. 2. 2017,
14.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Marinko Galić Bojan Prašnikar Branko Oblak Milenko Ačimović NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije anketa

Sobota, 25. 2. 2017, 14.24

6 let, 6 mesecev

Anketa pred večnim derbijem med Mariborom in Olimpijo

"Če bi bilo tako, bi šla Olimpija le na krofe in nazaj domov''

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Ob 20.15 bo v Mariboru  na sporedu največji nogometni derbi v Sloveniji. V 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije bo Maribor  v razprodanem Ljudskem vrti gostil največjega rivala Olimpijo. Na lestvici imata 46 točk, kar pomeni, da bo zmagovalec tekmecu za naslov ušel za tri točke. Kaj pred večernim spektaklom pričakujejo naši sogovorniki?

Brane Oblak, nekdanji igralec Olimpije

Branko Oblak je za Olimpijo igral med letoma 1965 in 1973. | Foto: Vid Ponikvar Branko Oblak je za Olimpijo igral med letoma 1965 in 1973. Foto: Vid Ponikvar Olimpija mora na tej tekmi zmagati, če želi brez večjih pretresov nadaljevati prvenstvo.

V zimskem prestopnem roku so doživeli veliko sprememb, a tako so se odločili tisti, ki jo vodijo, verjamem, da so vedeli, kaj počnejo. Oni vladajo, zato jim je treba verjeti, a hitro bi lahko stvari postale napete, če rezultat ne bo tak, kot pričakujejo navijači.

Rok Kronaveter? Ne vem, ali bo igral, a bi moral, Maribor takega igralca nima in zagotovo bi bil velika dodana vrednost. A govori se, da bolj kot ne le še čaka na odhod, zato bo zanimivo spremljati, kaj se bo zgodilo.

Marinko Galič, nekdanji igralec Maribora

Marinko Galić se je z Mariborom veselil treh naslovov državnih prvakov. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Marinko Galić se je z Mariborom veselil treh naslovov državnih prvakov. Foto: Siol.net/ A. P. K. Težko je napovedati zmagovalca, a jasno je, da je v Ljudskem vrtu vedno favorit Maribor. Kako se bo vse skupaj odvilo, je druga zgodba.

Ekipo Maribora poznamo vsi, vemo, česa je sposobna. Vemo, kaj so njene dobre lastnosti in katere slabe, povsem drugače je pri Olimpiji. Ekipe ne poznam in pojma nimam, kaj lahko od nje pričakujem. Trener Olimpije je napovedal boj za zmago, a to je po eni strani tudi logično. Če ne bi želeli zmagati, bi se ustavili že na Trojanah, pojedli krofe in odšli nazaj domov.

Tako kot vse v Sloveniji me zanima, kaj bodo Ljubljančani naredili z Rokom Kronavetrom. Eni govorijo, da ga ne bo v kadru, a še vedno je član Olimpije in se morda pred derbijem celo znajde med kandidati za tekmo. A to je zgodba bolj za vas medije, ki s temi govoricami naredite derbi še bolj zanimiv. Veliko bolje, da se govori o tem kot pa o morebitnih incidentih navijačev. Več se govori o izgredih, več jih je. Temu ni dobro posvečati preveč pozornosti.

Morebitne tri točke bodo lepa popotnica za vsakogar, a nič še ne bo odločeno. Tukaj so še Domžale, nevaren bi lahko bil Koper, zato nikakor ne verjamem, da bosta vodilna po tem derbiju dobila vse tekme. Ni tako preprosto.

Milenko Ačimović, nekdanji igralec in nekdanji športni direktor Olimpije

Milenko Aćimović je svojo nogometno pot začel v mladinskih selekcijah ljubljanske Olimpije, zato ne preseneča, da je še vedno njen velik navijač. | Foto: Vid Ponikvar Milenko Aćimović je svojo nogometno pot začel v mladinskih selekcijah ljubljanske Olimpije, zato ne preseneča, da je še vedno njen velik navijač. Foto: Vid Ponikvar To, da bo že v uvodnem krogu spomladanskega dela veliki derbi, bi znalo pomeniti, da bo to eden od najbolj gledanih slovenskih derbijev v zadnjem obdobju.

Olimpija je zamenjala pol ekipe in kljub temu, da je zdaj trenerju najtežje, verjamem, da je fante za derbi odlično pripravil.

Veliko je nogometašev, ki bodo prvič zaigrali v Ljudskem vrtu, a mislim, da so jih drugi o vsem skupaj dobro obvestili. To so tiste prve informacije, ki jih je dobil vsak novinec. Vem, da je tudi mene, ko sem bil še aktiven, najprej zanimalo to, kdo so največji rivali. Menim, da to nikakor ni slabost, v tem vidim le prednost. Tisti novinec, ki bo v boju proti Mariboru pokazal dobro predstavo ali ga celo odločil, bo čez noč postal ljubljenec ljubljanske publike.

Rezultata ne bom napovedoval, a kot navijač Olimpije ji seveda želim zmago in tri točke. To bila odlična popotnica za naprej, nikakor pa to ne bi bil nikakršen razlog za odpiranje šampanjcev. Prvenstvo je še dolgo.

Bojan Prašnikar, nekdanji trener Olimpije in Maribora

Bojan Prašnikar je v bogati trenerski karieri vodil tako Maribor kot Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Prašnikar je v bogati trenerski karieri vodil tako Maribor kot Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar Pred derbiji je vsaka napoved težka, saj se nikoli ne ve. Na takih tekmah ni favoritov in običajno na takih tekmah odloča dnevna forma, velikokrat tudi sreča. V tem primeru je vse skupaj težje, saj bo derbi takoj po zimskem premoru. Formo, ki so jo ekipe v tem obdobju pridobile na pripravah, bo treba pokazati še na domači sceni.

Še posebej pri Olimpiji je veliko neznank. Veliko igralcev se je zamenjalo in tudi vprašanje je, v kakšnem stanju so.

Na drugi strani Maribor ni zamenjal skoraj nikogar, igral bo pred domačimi gledalci, kar je zagotovo prednost. Vijolični doma igrajo dobro, zato bo Olimpiji težko.

Čeprav bo po tej tekmi še veliko za odigrati, bi lahko rezultat na derbiju vplival na potek prvenstva. Zmaga za enega ali drugega bi bila izjemna popotnica za naprej, pri drugem pa bi se lahko v slačilnico prikradla slaba volja. 

Kdo bo zmagovalec večnega derbija v Ljudskem vrtu?

  • Maribor
    53,47 %
    231 glasov
  • Olimpija
    46,53 %
    201 glasov
Oddanih 432 glasov
Ne spreglejte