Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Jose Mourinho Iker Casillas

Četrtek, 27. 6. 2013, 8.56

8 let

Casillas zaradi Mourinha točil solze, trpel in težko spal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vratar madridskega Reala Iker Casillas, ki se je v zadnji sezoni znašel v nemilosti trenerja Joseja Mourinha, je priznal, da so ga poteze Portugalca zelo prizadele. ''Zdaj sem spet srečen,'' je dodal.

Prvi vratar španske izbrane vrste in eden izmed najbolj cenjenih nogometašev, ki stojijo med vratnicama, želi izbrisati iz spomina mučne trenutke iz sezone 2012/13, ko je nepričakovano izgubil mesto v udarni enajsterici madridskega Reala, nato pa mu je dodatne težave povzročila še poškodba prsta. Jose Mourinho naj bi mu večkrat očital, da novinarjem zaupa preveč pikantnih podrobnosti, ki naj bi ostale skrite med štirimi stenami slačilnice. Portugalcu ni bilo všeč, da so se na naslovnicah pojavljale zgodbe o sprtih skupinah v madridskem Realu in nezadovoljstvu z delom trenerja, maščeval pa se mu je na skrajno grob način. Tako, da je kapetanu madridskega Reala vzel možnost, da še naprej brani na golu ljubljenega kluba. ''Jokal sem, trpel, nisem se dobro počutil in imel težave s spancem,'' je v pogovoru za Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) zaupal Iker Casillas, ki je v zaključku spomladanskem delu klubske sezone, pa čeprav je vmes že pozdravil poškodbo, ostal zasidran na klopi za rezervne igralce, na vratih pa je še naprej dobival priložnost ''novinec'' Diego Lopez.

Zdaj je spet srečen in drugačen Iker Casillas

Zaradi tega je Iker razmišljal o tem, da bi zapustil klub. ''Sem 'Madridista' (strasten navijač Reala, op. p.) z dušo in telesom. Klub mi pomeni največ. Pri Realu bi želel končati kariero, a tudi ne bi povzročal težav, če me trener ne bi želel,'' je razkril dolgoletni španski reprezentant, ki se bo zvečer s soigralci potegoval za vstop v finale pokala konfederacij. Na drugi strani bo stala Italija, ki so jo Španci v lanskoletnem finalu evropskega prvenstva nadigrali s 4:0, iz Italije pa prihaja tudi Carlo Ancelotti, novi trener belih baletnikov. Bo izkušeni trener, ki je v karieri vodil tudi ''Mourinhov'' Chelsea, bolj zaupal Casillasu? Nekaj je že znanega. V slačilnici bo imel opravka s prerojenim vratarjem, ki se ponovno na treninge vrača z nasmehom. ''Zdaj sem spet srečen. Ni mi bilo lahko, a zdaj sem drugačen Iker Casillas,'' poudarja 32-letni vratar, ki je vso kariero posvetil madridskemu klubskemu velikanu. Zbral je že 476 nastopov, v izbrani vrsti pa izboljšal že kopico rekordov. Barve rdeče furije je branil že 146-krat, na omenjenih tekmah pa prejel le 80 zadetkov.

Ne spreglejte