Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2013,
9.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Iker Casillas Real Madrid Carlo Ancelotti

Torek, 27. 8. 2013, 9.56

8 let, 1 mesec

Casillas prikovan na klopi, tudi ko ni Mourinha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav spada med najboljše vratarje na svetu in redno brani za najboljšo reprezentanco na svetu, je Iker Casillas pri madridskem Realu, ki ga neskončno obožuje, obsojen na rezervno klop.

Nogometaši madridskega Reala so se v ponedeljek namučili, da so z 1:0 strli odpor Granade. Med vratnicama belih baletnikov je stal Diego Lopez in tako zadržal vlogo prvega vratarja. Trener Carlo Ancelotti mu bolj zaupa kot klubski legendi in Realovemu kapetanu Ikerju Casillasu, ki je bil tudi v drugo, kar zadeva novo sezono španskega prvenstva, primoran dvoboj spremljati v vlogi rezervnega vratarja. Ko je Madrid zapustil Jose Mourinho, ki je v prejšnji sezoni večkrat presenečal javnost, pa tudi navijače Reala z odločitvijo, da dodeli status prvega vratarja Lopezu, je bilo pričakovati, da bo prvi vratar postal Casillas. A to se ni zgodilo, saj je Mourinhovo potezo ponovil tudi njegov naslednik. "Najraje imam to, da končno odločitev o tem, kdo bo branil, podam po pogovorih z obema kandidatoma," razmišlja trener Reala. Po zmagi nad Granado je suhoparno dodal, da je Lopez branil že na prvi tekmi, zdaj pa še na drugi. "V tem trenutku brani dobro. Nimam kaj dodati, sem pa deležen ogromnega pritiska," priznava Ancelotti.

Casillas na prostor v udarni enajsterici Reala čaka že sedem mesecev. Ko je odpravil poškodbo prsta in se pridružil prvi ekipi, mu je Mourinho dal jasno vedeti, da prednost daje Lopezu, zgodba pa se ponavlja tudi zdaj, ko na belem trenerskem stolčku sedi Ancelotti. Do konca prestopnega roka je le še nekaj dni. Bi lahko razočarani kapetan madridskega velikana vrgel puško v koruzo in se odpravil drugam?

Snubcev naj ne bi manjkalo, najbolj neverjetna pa se zdi možnost, da bi nadaljeval kariero v Barceloni. Čeprav Katalonci ne bi imeli nič proti, saj se bo na Camp Nouu kmalu sprostilo mesto prvega vratarja. Casillasa pa skrbi še nekaj. Prihodnje leto bo v Braziliji na sporedu svetovno prvenstvo, na veliko tekmovanje pa ne želi priti na krilih skromne tekmovalne forme. Morda konec poletnega prestopnega roka poskrbi za novo odmevno selitev.

Ne spreglejte