Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 4. 2011,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Sergio Busquets

Ponedeljek, 25. 4. 2011, 13.23

8 let

Busquets: Real je najbolj neugoden tekmec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga nad Osasuno je v tabor Barcelone pred tekmo v Madridu prinesla ščepec miru. Sergio Busquets bi rad ponovil drugi polčas s tekme v Valencii, slavljenec Victor Valdes vidi recept v posesti žoge.

Barcelona je z domačo zmago z 2:0 nad Osasuno obdržala prednost osmih točk pred Realom, ki pred zaključkom prvenstva - odigranih bo še pet krogov - zagotavlja imenitno izhodišče za ubranitev državnega naslova. Sobotni dvoboj je postregel z nekaj zanimivostmi.

Najboljši strelec Lionel Messi je dosegel že 50. zadetek v tej sezoni in dosegel absolutni rekord na španskih zelenicah, njegov soigralec v konici napada David Villa je prekinil daljši strelski post, trajal je kar 11 tekem, prvi vratar Victor Valdes pa je dres katalonskega nogometnega ponosa oblekel že 400., s tem pa se na večni lestvici nepozabnemu Andoniju Zubizarreti (411) približal na enajst nastopov. Valdes je v soboto mrežo resda ohranil nedotaknjeno, a je naletel na ogromno preglavic, saj je svoja vrata reševal s šestimi posredovanji. Njegov stanovski kolega na drugi strani, Ricardo, denimo ob dveh prejetih zadetkih ni vpisal niti ene obrambe, kar priča o težavnem pohodu Barcelone na tekmi z Osasuno do treh točk: ''V sredo bo zelo pomembno, ali nam bo sodnik dopuščal naš slog igre ali ne, čeprav se s tem ne obremenjujemo. Ključ do zmage leži v posesti žoge. Žogo si moramo vztrajno podajati in podajati. Vse do takrat, ko nastopi priložnost za zadetek,'' je poudaril eno izmed poglavitnih značilnosti igre Barcelone, ki se je v zadnjih sezonah pogosto izkazala za zmagovito pot do lovorik.

Tretji ''El Clasico'' v aprilskem nizu željno pričakuje tudi njegov soigralec Sergio Busquets: ''V sredo bo povsem nova zgodba. Čaka nas zahtevna preizkušnja, tako kot pred tem v prvenstvu in pokalu. In tokrat ne bo trajala le 90 minut, saj je na sporedu še povratni dvoboj,'' razmišlja pomemben člen v zvezni vrsti Kataloncev in dodaja: ''Možnosti za napredovanje so 50:50. Nič več, nič manj''. Real je s pokalnim naslovom potrdil, da bo v ligi prvakov vse prej kot lahek plen. Tega se zaveda tudi Busquets. ''Real Madrid je najbolj neugoden tekmec, s katerim bi se lahko pomerili v tem trenutku. Če bi ponovili drugi polčas s finalnega srečanja v Valencii, bi lahko izločili Real,'' je razkril recept za skalp ''belih baletnikov''.

Da bo Josepu Guardioli pred eno najbolj pomembnih tekem v tej sezoni še težje, sta se na seznamu poškodovanih poleg trojice Abidal-Krkić-Adriano znašla še Gabriel Milito (mečna mišica) in Maxwell (dimlje). Ali bosta vseeno nared ali ne, bo razkrito šele na dan srečanja.

Ne spreglejte