Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 3. 2017,
12.36

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

UEFA liga prvakov Juventus Porto Iker Casillas Paul Pogba Gonzalo Higuain Paulo Dybala Dani Alves

Sreda, 15. 3. 2017, 12.36

1 leto

Odmevi po tekmi osmine finala med Juventusom in Portom

Buffon se boji samo ene ekipe, Dybala bi izbral Barcelono

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Juventus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Juventus se je še desetič uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Na dveh tekmah osmine finala proti Portu ni prejel zadetka, dosegel je tri in se zanesljivo uvrstil med najboljših osem v Evropi.

Stara dama je v tej sezoni v izjemni formi. V domačem prvenstvu ima deset krogov pred koncem osem točk prednosti pred Romo, kar je ob odlični formi italijanskih prvakov praktično neulovljiva prednost. Odlično ji gre tudi v ligi prvakov, v osmini finala je s skupnim izidom 3:0 brez večjih težav izločila Porto.

Torinčani so na osmih tekmah v tej sezoni lige prvakov na kar šestih tekmah svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Ta podatek naganja strah v kosti vsem tekmecem, ki so še ostali v konkurenci. Da se igralci Juventusa ne bojijo nikogar, potrjujejo tudi besede mladega argentinskega zvezdnika Paula Dybale.

Dybala bi Barcelono, Alves pa ne

Želji Danija Alvesa in Paula Dybale se razlikujeta. | Foto: Reuters Želji Danija Alvesa in Paula Dybale se razlikujeta. Foto: Reuters "Če bi lahko izbiral tekmeca v četrtfinalu, bi zagotovo izbral Barcelono, a videli bomo, kaj nam bo namenil žreb. Dejstvo je, da igramo izjemno, zato se ne bojimo nikogar," je dejal strelec šestih zadetkov stare dame na zadnjih petih tekmah.

Bolj pazljiv v izjavah je bil njegov soigralec in nekdanji član Barcelone Dani Alves. "Nočem igrati z Barcelono, saj bi se čudno počutil. Če se že moramo srečati, naj bo to v finalu," je za beIN Sports dejal brazilski veteran, ki se je preteklo poletje v Torino preselil ravno iz vrst katalonskega velikana.

Posebna želja legende

Z zanimivo izjavo je po uvrstitvi med osem najboljših postregel legendarni čuvaj mreže Juventusa Gianluigi Buffon. "Nimam želja za žreb, a če že moram nekaj povedati, se želim izogniti Leicester Cityju. Vedo, kako raniti največje ekipe, in spet igrajo z navdušenjem, ki jih je krasilo v pretekli pravljični sezoni. Proti taki ekipi lahko le veliko izgubiš in nočem, da smo v takem položaju."

Slaba tolažba: Iker Casillas je ob izpadu Porta iz Evrope presegel legendarnega Paola Maldinija. | Foto: Reuters Slaba tolažba: Iker Casillas je ob izpadu Porta iz Evrope presegel legendarnega Paola Maldinija. Foto: Reuters

Casillas prehitel Maldinija

Pri Portu po izpadu niso bili razočarani, saj so že na prvi tekmi videli, koliko je ura in da je italijanski stroj nepremagljiv. Na povratni tekmi v Torinu se je v zgodovino vpisal vratar Porta Iker Casillas, ki je postal rekorder po nastopih v evropskih tekmovanjih. Otrok Reala je zdaj pri številki 175, kar je nastop več od prejšnjega mejnika, ki ga je postavila legenda AC Milana Paolo Maldini

Lahko Juventus v tej sezoni osvoji ligo prvakov?

  • Da.
    55,46 %
    188 glasov
  • Ne.
    44,54 %
    151 glasov
Oddanih 339 glasov

Ples milijonov se je obrnil v njihovo korist

Gonzalo Higuain, ki se je poleti za 90 milijonov evrov iz Neaplja preselil v Torino, je za Juventus v tej sezoni dosegel že 23 zadetkov. | Foto: Reuters Gonzalo Higuain, ki se je poleti za 90 milijonov evrov iz Neaplja preselil v Torino, je za Juventus v tej sezoni dosegel že 23 zadetkov. Foto: Reuters Juventus se je v četrtfinalu pridružil velikanom, kot so Real, Bayern in Barcelona, po prikazanem pa je zagotovo eden izmed favoritov za končno lovoriko.

Čeprav se je stara dama poleti z vsemi štirimi upirala prodaji Paula Pogbaja, zdaj najbrž sploh ne ve več, kdo je to. Manchester United ji je nakazal rekordno odškodnino, sama pa je postala še veliko boljša.

Pri Juventusu obramba in vratar nikoli nista bila vprašljiva, zdaj pa sta na sredini praktično "neprebojna" domačin Claudio Marchisio in Sami Khedira, ki je v Torino iz Reala prišel brez odškodnine.

Napad so Torinčani okrepili z neverjetnim Gonzalom Higuainom, ki kaže še boljše predstave, kot jih je pred tem v Napoliju. Za zdaj upravičuje vsak cent astronomsko visoke odškodnine, Juventus je namreč za Argentinca Neapeljčanom odštel kar 90 milijonov evrov. V napadu mu pomagata še izvrstni Dybala, odlično pa se v vrstah italijanskih prvakov znajde tudi Hrvat Mario Mandžukić. Da, lahko rečemo, da ima Juventus vse, kar potrebuje za uvrstitev v veliki finale, ki bo 3. junija na štadionu Millennium v Cardiffu (Wales).

Ne spreglejte