Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.40

7 let, 12 mesecev

Brez zmagovalca v Lendavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte in Drave so se v 14. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Stara znanca in tradicionalna tekmeca Nafta in Drava, ki jima je reprezentančni odmor prišel prav, sta uredila vrsti in napovedovala igro na zmago. Lendavčani so bili oslabljeni brez poškodovanega Trenevskega in kaznovanih Bukovca ter Čeha, pri gostih pa so manjkali Kmetec, Horvat in Kronaveter. Oba gola na tekmi sta padla že v prvem delu igre, tako Lendavčanov kot Ptujčanov pa neodločen izid ni potisnil po lestvici navzgor. Drava je še naprej deveta, Nafta pa sedma.

V dokaj živahnem prvem polčasu je bilo malo pravih priložnosti, tako domači kot Ptujčani pa so svoji prvi izkoristili. Nafta je povedla po izjemni akciji v 22. minuti. Pobudnik je bil Repina, ki je lepo podaljšal do Seböka, ta pa je nesebično podal še bolje postavljenemu Ortizu in slednji je s 14 metrov zadel desni spodnji kot Dravinih vrat ter se s tem kot prvi Bolivijec vpisal med strelce v slovenski prvi ligi.

Veselje domačih je bilo kratkotrajno, saj je 12 minut pozneje na semaforju pisalo 1:1. Sahiti je lepo podal v sredino, spretni in izkušeni Zilić pa je s štirih metrov zabil žogo v nebranjeni del mreže. Naftina obramba je v teh trenutkih dogodek le nemo opazovala ...

V nadaljevanju je bila slika podobna kot v prvem delu, a so gosti vendarle kazali več napadalnosti in agresivnosti. Pred vrati Nafte je bilo vroče v 64. minuti, kar je "zakuhal" Bunc, saj se je Kelencu odprla pot proti vratarju Kuzmi. S požrtvovalnim posredovanjem je kočljiv položaj rešil Kocsardi. Pet minut pozneje so domačini prišli do indirektnega strela s sedmih metrov, potem ko je Prejac vrnil žogo vratarju Murku. Sebök je kratko podal Eteroviču, ta pa je silovito streljal čez okvir vrat.

Blizu zadetka so bili tudi Ptujčani v 76. minuti, saj je Sahiti že prišel k vratarju Kuzmi, toda nekoliko z desne strani je zadel le zunanji del mreže. Naftin kapetan Gerenčer je silovito sprožil deset minut pred koncem čez gol, zadnje razburjenje pa je sledilo v 90. minuti, ko se sodnik Tošeski po igranju z roko v svojem kazenskem prostoru enega izmed gostujočih nogometašev ni odločil za najstrožjo kazen.

Ne spreglejte