Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Copa America Carlos Dunga Peru Brazilija

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 11.40

6 let, 6 mesecev

Brazilski selektor po izpadu besnel na sodnike

Brazilski selektor po izpadu besnel na sodnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nogometaši Brazilije so za napredovanje v četrtfinale južnoameriškega prvenstva potrebovali točko proti Peruju, a je v zadnji tekmi skupinskega dela niso dočakali. Izgubili so z 0:1, po tekmi pa opozorili na napako urugvajskega sodnika, ki je neposredno vplivala na rezultat.

Odločitev je padla v 75. minuti tekme s Perujem, ko je Raul Ruidiaz z roko poslal žogo prek črte brazilskega gola. Ruidiaz se je začel veseliti, ko je urugvajski sodnik Andres Cunha gol priznal, okrog Cunhe pa so se takoj zbrali brazilski nogometaši in protestirali. Po posvetu in po kaotičnih štirih minutah premora, ko so bili okrog sodnika nogometaši obeh ekip, je Cunha odločil, da gol velja. Posnetki iz različnih kotov pa so pozneje pokazali, da je Ruidiaz s pomočjo roke spravil žogo v gol mimo brazilskega vratarja Alissona.

Dunga: Žal nimamo vpliva na sodnike

Reprezentanci trenerja Dunge v zaključku dvoboja s Perujem in po remiju z 0:0 z Ekvadorjem in zmagi s 7:1 proti Haitiju ni uspelo preobrniti poteka srečanja. V East Rutherfordu se bo v noči na 18. junij po slovenskem času Peru za polfinale pomeril z Urugvajem, dan prej pa bosta v prvem četrtfinalnem obračunu igrali ekipi ZDA in Ekvadorja. Finale bo v noči na 27. junij v East Rutherfordu (New Jersey).

Nogometaši Peruja so si zagotovili preboj med osem najboljših in izločili osemkratnega južnoameriškega prvaka. | Foto: Nogometaši Peruja so si zagotovili preboj med osem najboljših in izločili osemkratnega južnoameriškega prvaka.

"Prepričan sem, da so brazilski navijači videli, na kakšen način je bilo izločeno naše moštvo. Ni mogoče, da bi sprejel tako nepošteno odločitev. Brazilija ni bila izločena iz turnirja z ničemer, kar bi bilo povezano z nogometom. Sploh ne razumem, s kom ali čim so se sodniki posvetovali pred končno odločitvijo. Bila je tako očitna roka, toda žal nimamo vpliva na sodnike," je bil po tekmi jezen brazilski selektor Dunga.

Gareca se ne ukvarja s sodniki

Trener Peruja Ricardo Gareca pa je trdil, da je njegovo moštvo zasluženo zmagalo. "Nisem bil dobro postavljen, da bi lahko potrdil, da je šlo za roko. Posnetkov še nisem videl in težko komentiram, toda tudi sicer se nikoli ne ukvarjam veliko z napakami sodnikov," je dejal strateg Peruja.

Brazilci, ki so za preboj v četrtfinale in zmago v skupini potrebovali le remi, so bili šele tretji, kar je najslabši nastop petkratnih svetovnih prvakov po letu 1987, ko so zadnjič v tem tekmovanju izpadli že po skupinskem delu. Po katastrofalnem polfinalnem porazu z Nemčijo z 1:7 na domačem svetovnem prvenstvu leta 2014 so Brazilci v dveh letih doživeli še drugo grenko nogometno razočaranje.

Ne spreglejte