Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
24. 5. 2018,
22.20

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Fred Sergej Milinković-Savić Lazio Šahtar Doneck Manchester United

Četrtek, 24. 5. 2018, 22.20

5 let, 11 mesecev

Pri Unitedu že zavihali rokave

Brazilec prva okrepitev rdečih vragov, pri Srbu se je ustavilo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Fred | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po sezoni za hitro pozabo je angleški velikan Manchester United že zavihal rokave in želi še pred začetkom svetovnega prvenstva v Rusiji kupiti vsaj kakšnega novega igralca. Enega jim je že uspelo zvabiti v svojo mrežo, zvezno linijo rdečih vragov bo po odhodu  Michaela Carricka zapolnil Fred. United bo Šahtarju iz Donecka za 25-letnega brazilskega vezista odšel okroglih 50 milijonov evrov. Posel je skoraj sklenjen, potrebna sta le še zdravniški pregled in seveda podpis pogodbe.

Manchester United bo imel v tej sezoni vsaj enega Brazilca. To bo brazilski reprezentant Fred, ki je bil zadnjih pet sezon nepogrešljiv člen sredine ukrajinskega velikana. V Belo Horizonteju rojen nogometaš se je leta 2013 k Šahtarju za 15 milijonov evrov preselil iz Internacionala, zdaj pa bodo Ukrajinci zanj dobili kar 50 milijonov evrov.

Lazio se zaveda, kaj ima v rokah

United je po upokojitvi Michaela Carricka in sprenevedanju Marouaneja Fellainija, ki noče podaljšati pogodbe, nujno potreboval vezista in ga v odličnem Fredu tudi dobil.

To pa skoraj zagotovo ne bo edina okrepitev zvezne linije. Trener United Jose Mourinho si želi kupiti tudi zvezdnika Lazia Sergeja Milinkovića-Savića, a Rimljani za enega od najbolj perspektivnih nogometašev na tem položaju želijo kar 100 milijonov evrov. Po takem zahtevku so snubci malce ohladili, a skoraj zagotovo se bo o morebitnem prestopu 23-letnega srbskega bisera še govorilo v tem poletju.

''Zanimanje je ogromno, kar je logično, saj je bil v tej sezoni eden od najboljših v serii A. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Sergej ima potencial, da postane najboljši na svetu na tem položaju,'' pravi zastopnik vezista Lazia Mateja Kežman.

Lazio za Sergeja Milinkovića-Savića želi kar 100 milijonov evrov. | Foto: Reuters Lazio za Sergeja Milinkovića-Savića želi kar 100 milijonov evrov. Foto: Reuters

Kupujejo za nore vsote, prodajajo za drobiž

United želi okrepiti tudi obrambo, ki se je v pretekli sezoni tolikokrat osmešila. Blizu podpisa naj bi bil s Tottenhamovim branilcem Tobyjem Alderweireldom. Tudi 29-letni Belgijec bo, če se bo prodaja res zgodila, United stal celo premoženje. Govori se o odškodnini med 60 in 75 milijonov evri, kar je za izkušenega centralnega branilca pravo malo bogastvo.

Kaj pa odhodi? Edini, ki bo zagotovo odšel, je Italijan Matteo Darmian. Ta je pred vrati Juventusa, ki za italijanskega reprezentanta ponuja le 12 milijonov evrov.

Carlo Ancelotti
Sportal Ancelotti ima novo službo
Andres Iniesta
Sportal Iniesto so za 30 milijonov dolarjev letno premamili Japonci
Xavi
Sportal Xavi še nima dovolj, v Dohi tudi po 40
Zlatan Ibrahimović
Sportal Po veliki neumnosti padel kot pokošen. Ibrahimović, si ti res lev? #video
Ne spreglejte