Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
23. 4. 2017,
12.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Marcos Tavares Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 23. 4. 2017, 12.46

6 let, 6 mesecev

Marcos Tavares

Brazilec kar ne neha postavljati mejnikov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Marcos Tavares | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Marcos Tavares je ikona Maribora, ki počasi postaja tudi ikona slovenske nogometne lige. V soboto je ob zmagi na derbiju proti Domžalam poskrbel za nov mejnik. Ob tem je Mariborčanom prinesel tri točke, s katerimi so skoraj že postali prvaki.

Sodnik Dragoslav Perić je označil začetek tekme, Luka Zahović je podal do Rodriga Defendija, Brazilec je poslal dolgo žogo pred domžalska vrata, tam je do nje prišel Marcos Tavares in jo zabil v gol. Po le osmih sekundah igre in poskrbel za najhitrejši gol v zgodovini slovenskega prvenstva.

"Zelo sem vesel. Hvala bogu, da imam še en rekord," je po tekmi dejal nogometaš, ki je že pred časom postal najboljši strelec v zgodovini Maribora in je le še osem golov oddaljen od strelskega rekorda Štefana Škaperja, ki je v prvi slovenski ligi dosegel 130 zadetkov.

Najhitrejši gol v zgodovini tekmovanja je bil pred tem v lasti zdajšnjega reprezentanta Benjamina Verbiča. V dresu Celja je zadel po enajstih sekundah. "Osem sekund je res zelo, zelo malo," je povedal Brazilec, ki je Mariboru z golom v Glasgowu proti Celticu pred tremi leti prinesel nastop v ligi prvakov.

En strel, en gol

Brazilec nenehno postavlja mejnike. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Brazilec nenehno postavlja mejnike. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Vsak rekord je pomemben, a najbolje je, ko pomagam, da Maribor osvoji vse tri točke," je nadaljeval strelec 143 golov v mariborskem dresu, ki si ga je nadel leta 2008. V tem času se je veselil šestih naslovov državnega prvaka. Po njegovem golu v mreži Domžal je zelo blizu, da pride še do sedmega. Težko gre namreč verjeti, da bodo vijoličasti v zadnjih šestih prvenstvenih krogih zapravili 16 točk prednosti, ki jih imajo po nepopolnem 30. prvenstvenem krogu, v zadnjih šestih tekmah.

"En strel, en gol, ki je zadostoval za zmago. Vedeli smo, da so Domžale agresivna ekipa. Cel teden smo trenirali. Zdaj čakamo na derbi," je še povedal Tavares, ki ga s soigralci v prihodnjem prvenstvenem krogu čaka gostovanje pri Olimpiji v Ljubljani, kjer bi si Mariborčani že lahko zagotovili 14. prvenstveni naslov. Če bi do njega prišli v Stožicah, bi bilo to toliko slajše.

Darko Milanič je po novi zmagi zelo zadovoljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič je po novi zmagi zelo zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Včasih je treba do cilja tudi na tak način

Čeprav niso navdušili, je bil po novih točkah njihov trener seveda zadovoljen. "Za nami je izredno zahtevna tekma. Bili smo pragmatični, morali smo tudi trpeti. V tej sezoni nismo bili vajeni takšnih tekem. V obrambi smo bili zelo dobri, v napadu pa nismo imeli veliko poskusov. Razen ekspresnega zadetka, ki je odločil tekmo. Izredno smo veseli, da smo zmagali. Pomembno je, da znamo do zmage priti tudi tako. Ta uspeh je zelo pomemben," je po derbiju dejal Darko Milanič in nekaj besed namenil tudi novemu rekorderju.

"Tavares je neverjeten. Ruši rekorde, ki jih je mogoče porušiti. Verjetno bo postavil še kakšnega. Je še mlad in ima dovolj časa. Mi pa bomo pridno trenirali in naredili vse, da mu bo uspelo. Vesel sem zanj in za ekipo, saj je ta akcija prinesla tri točke," je nogometaša, ki je prejšnji mesec praznoval 33. rojstni dan, pohvali trener Maribora.

Kako je Marcos Tavares poskrbel za rekord in kako je Maribor prišel do zmage:

Delo še ni končano

Za konec je nekaj besed namenil tudi naslovu državnega prvaka, ki se očitno vrača v Ljudski vrt. "V nekem trenutku, ko smo prevladovali in si ustvarjali številne priložnosti, smo pogrešali optimalno učinkovitost, s tem pa smo kdaj izgubili kakšno točko, Zdaj smo igrali na drugačen način. To je nogomet, gledano v celoti pa je kakovost, izredna kakovost moštva prišla do izraza in razliko smo povečali na velikih 16 točk. Toda delo še ni končano, ne smemo se ustaviti, ker nas čaka še kar nekaj tekem," je povedal Milanič, ki je z Mariborom do zdaj osvojil okroglih deset lovorik. Štirikrat je bil z njim državni, štirikrat pokalni prvak, dvakrat pa prišel do superpokala.

Ne spreglejte