Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2015,
19.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Berić Branko Ilić Gregor Balažic

Torek, 25. 8. 2015, 19.42

6 let, 6 mesecev

Branko Ilić je v daljnem Kazahstanu izpolnil sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branku Iliću se je s kazahstansko Astano, ki je iz Evrope izločila Maribor, uspelo uvrstiti v ligo prvakov. Gregorju Balažicu (Partizan) podobno kot Robertu Beriću (Rapid) ni uspelo.

Branko Ilić je v Kazahstan prišel poleti in z Astano že takoj prišel do največjega uspeha v zgodovini kluba. Ljubljančan je na Cipru prišel do remija proti Apoelu Nikoziji z 1:1 in s skupnim izidom 2:1 napredoval v skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V njem do zdaj še ni nastopil. Igral je vso tekmo, odločilni gol za kazahstanskega prvaka pa je zabil Nemanja Maksimović. Nekdanji član Domžal.

Žal podobno ni uspelo Gregorju Balažicu, ki je bil na igrišču prav tako vso tekmo, a s Partizanom ni prišel do preobrata proti beloruskemu Bateju Borisevemu. Zmagal je z 2:1 in se zaradi zadetka manj v gosteh poslovil od sanj o ligi prvakov.

Tja so se poleg Kazahstancev in Belorusov v torek uvrstili še Manchester United, moskovski CSKA in Bayer Leverkusen.

Robert Berić bo zadnjo minuto sanjal še nekaj časa

V sredo je bilo na sporedu prvih pet tekem.

Povratna tekma med nogometaši Šahtarja in Rapida je v začetku ponudila zelo zanimivo predstavo, Ukrajinci pa so v 10. minuti hitro prišli do vodstva, vendar se Dunajčani niso predali. Le tri minute pozneje so prek Louisa Schauba izenačili rezultat, devet minut pozeje pa so po prekršku nad slovenskim reprezentantom Robertom Berićem na robu kazenskega prostora prišli do vodstva. Uspešni izvajalec prostega strela je bil izkušeni Steffen Hofmann.

Veselje v Kijevu – nadomestnem domu Šahtarja, saj v saj v Donecku zaradi političnih razmer, ki vladajo v Ukrajini, ne morejo igrati – je bilo za Avstrijce kratko, saj so domačini že v 26. minuti rezultat izenačili.

V zaključku tekme je imel Berić, za katerega naj bi bila to zadnja tekma v dresu Dunajčanov, v 90. minuti izjemno priložnost, ko je bil popolnoma sam ob predložku s strani, vendar je z glavo meril mimo vrat. Rapid je zapretil še v 95. minut, ko je Šahtar rešila vratnica in Ukrajinci so se veselil uvrstitve v ligo prvakov.

Tam bodo igrali še nogometaši zagrebškega Dinama, ki so brez težav ugnali albanski Skenderbeu, izraelski Maccabi, švedski Malmo in španska Valencia.

Ne spreglejte