Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Bonifika ostaja zakleta za Olimpijo, Gorica do zmage v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uvodni tekmi 17. kroga sta pripadli Triglavu in Celju. Olimpija je še enkrat več izgubila v Kopru, kjer v obdobju samostojnosti še ni zmagala, Gorica zmagala v Domžalah, Maribor pa v Velenju.

Dvoboj v Kranju je sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki ta teden ne deli pravice na nobenem izmed srečanj lige prvakov. Kranjčani so v odlični formi, ki prinaša tako zadetke (Enis Đurković) kot rezultate (polfinale pokala). Prekmurcev ni vodil kaznovani trener Oliver Bogatinov, nekdanji nogometaš Triglava. Zmaga je ostala doma. Najprej sta v polno zadela brata Poplatnik. Aleš že v 55. sekundi, Matej pa je povišal vodstvo v 23. minuti. ''Piko na i'' k odlični predstavi Gorenjcev je v drugem delu dodal še ''povratnik'' Davor Bubanja, pri gostih pa je Stanley Opoku Aborah poskrbel za častni zadetek.

Celjani so odmevno zmago v Ljudskem vrtu potrdili pri Aluminiju. Že v 9. minuti jim je načrte pokvaril Robert Kurež, ki je dosegel osmi zadetek v tej sezoni in se povzpel na vrh lestvice najboljših strelcev. Gostje so v drugem delu le našli pot do priključka. Najprej so izenačili prek Nikole Ivanovića, nato pa po pritisku v zaključku srečanja prišli še do zmagovitega zadetka. V tretji minuti sodnikovega podaljška ga je dosegel Andraž Žurej.

V Domžalah je v 70. minuti goste v vodstvo popeljal Sandi Bremec. Veliko dela je pri zadetku opravil Dejan Žigon, ki je z leve strani natančno podal na glavo Bremcu, ki mu iz bližine ni bilo težko premagati domačega čuvaja mreže Gregorja Zabreta. To je bil tudi konćni izid. Domžalam torej ni uspelo prvič po 1. aprilu 2011 doma premagati Gorice, ki se je z zmago odlepila z dna lestvice.

Derbi kroga je potekal na Primorskem. Na Bonifiki je gostovala Olimpija, ki je po prihodu Andreja Razdrha izgubila le eno srečanje v 1. SNL, vsa ostala pa zmagala. Vrhničan je na klopi Ljubljančanov debitiral prav na domačem srečanju s Koprčani (4:1), tokrat pa ni poskrbel za zgodovinsko dejanje, saj Olimpija (tako ''stara'' kot ''nova'') v obdobju državne samostojnosti ostaja brez zmage v Kopru. To je bil že 11 poraz na Bonifiki, Ljubljančani imajo še trinajst remijev. Tekmo so bolje začeli Koprčani. Daniel Bradaschia je po napaki Sarasole, ki je slabo podal, zunaj kazenskega prostora premagal Šeligo. to je bil tudi rezultat prvega polčasa. V drugem so na koprska vrata pritisnili gotitelji, a je bunker Koprčanov vzdržal, še več, v 80. minuti je vodstvo domačih na 2:0 povišal Ivan Brečevič. Po izvedenem kotu je do strela najprej prišel Čovilo, Šeliga je nekoliko ''zaplaval'' in žoga se je odbila do Brečeviča, ki jo je takorekoč potisnil prazno mrežo. Ostalo je pri 2:0 in zaslužene zmage Kopra.

Ne spreglejte