Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 6. 2018,
22.28

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,67

6

Natisni članek

Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 5. 6. 2018, 22.28

5 let, 10 mesecev

Obeta se prestop stoletja s Slovencem v glavni vlogi

Bomba iz Španije: Real pripravlja sto milijonov evrov za Oblaka!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,67

6

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po navedbah portugalskega časnika A Bola Real Madrid resno razmišlja o plačilu klavzule v višini sto milijonov evrov za Jana Oblaka, kar bi lahko bila ena največjih prestopnih bomb poletne nogometne tržnice. Ne samo zaradi prestopa, ki bi bil rekorden nakup vratarja v zgodovini nogometa, ampak tudi zaradi dejstva, da bi evropski prvaki 25-letnega slovenskega vratarja speljali mestnemu tekmecu Atletico Madridu.

O zanimanju Reala za Jana Oblaka so španski in tudi angleški mediji pisali že pred časom, zdaj pa gre očitno zares. Portugalska A Bola piše o tem, da pri evropskih prvakih pripravljajo ponudbo v višini sto milijonov evrov za 25-letnega slovenskega vratarja, ki ima pogodbo z Atleticom do leta 2021. Podpisal jo je do februarja leta 2016.

V zadnjih mesecih se je ravno zaradi odkupne klavzule, ki je zapisana v pred dobrima dvema letoma podpisani pogodbi, veliko namigovalo na podaljšanje sodelovanja med zmagovalcem lige Europa in enim najboljših vratarjev na svetu, a se to še ni zgodilo.

Real naj bi ponudbo, ki je pri Atleticu zaradi omenjene klavzule zagotovo ne bodo mogli zavrniti, že sestavljal in se pripravljal, da na naslov mestnega tekmeca pošlje ponudbo, ki bi zagotovo močno stresla nogometno Španijo. Tako zaradi odmevnosti prestopa samega kot tudi zato, ker so prestopi med Realom in Atleticom zelo redki in "prepovedani".

Do zdaj je igral proti Realu, po novem se lakozgodi, da bo branil njegove barve. | Foto: Reuters Do zdaj je igral proti Realu, po novem se lakozgodi, da bo branil njegove barve. Foto: Reuters

Najprej trener, potem pa Jan Oblak

Predsednik Florentino Perez, ki si že dalj časa želi trenutno tržno najbolj vrednega nogometnega vratarja na svetu - po oceni Transfermarkta je vreden rekordnih 70 milijonov evrov -, bo verjetno najprej opravil s prednostno nalogo. Imenoval bo novega trenerja, ki ga pri Realu iščejo po nenadnem odhodu Zinedina Zidana, potem pa bo stopil v akcijo glede Oblaka.

Pri Atleticu sicer že nekaj časa pripravljajo novo pogodbo za Oblaka, po kateri naj bi slovenskemu vratarju podvojili zaslužek.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak in njegov vzpon: s kolesom do največjega nogometnega odra

Postal bi najdražji vseh časov in v zgodovino poslal Gigija Buffona

V primeru prestopa bi Oblak seveda postal najdražji slovenski nogometaš v zgodovini. To je pred lanskim prestopom Kevina Kampla iz Bayerja Leverkusna za 20 milijonov evrov tri leta že bil, ko je iz lizbonske Benfice za 16 milijonov evrov prišel v Atletico.

Postal bi tudi z naskokom najdražji vratar v zgodovini nogometa. Rekord zimzelenega Gianluigija Buffona, ki je za 52,8 milijona evrov iz Parme prišel v Juventus, ima že dolgo brado, zgodil se je daljnega leta 2001. Tako bi ga Oblak očitno skorajda podvojil ter na novo spisal zgodovino slovenskega in svetovnega nogometa.

Z Atleticom je letos osvojil ligo Europa. | Foto: Getty Images Z Atleticom je letos osvojil ligo Europa. Foto: Getty Images

Na Pirenejskem polotoku je osvojil številna priznanja

Oblak je za Atletico odigral 162 tekem v vseh tekmovanjih in prejel le sto golov, v tem času pa na kar 93 tekmah ni prejel gola.

Škofjeločan se ponaša tudi s številnimi individualnimi priznanji. Leta 2014 je bil izbran za najboljšega vratarja portugalske lige, leta 2016 je postal še najboljši vratar prve španske lige, v letih 2016, 2017 in 2018 pa je prejel nagrado zamora za vratarja z najmanj prejetimi goli v španski ligi.

Dvakrat, v letih 2016 in 2017, je bil izbran tudi za najboljšega vratarja lige prvakov in letos prejel še priznanje za najboljšega v ligi Europa.

Preberite še:

Zinedine Zidane
Sportal Predsednikov "ne" razlog za odhod Zidana?
Zinedine Zidane
Sportal Bomba iz Madrida: Zidane zapušča Real
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak bi kmalu lahko služil deset milijonov evrov na leto
Buffon Ronaldo Real Juventus
Sportal Bombastična vest iz Pariza, Buffon zapira vrata Oblaku?
Sportal Čeferin okronal Oblaka, ki se veseli svoje prve evropske lovorike!
Ne spreglejte