Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2019,
18.45

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Monaco Chelsea Arsenal Real Madrid Keylor Navas Cesc Fabregas nogometna tržnica

Sreda, 2. 1. 2019, 18.45

5 let, 4 mesece

Nogometna tržnica

Bo španski zvezdnik združil moči z nekdanjim soigralcem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Cest Fabregas Thierry Henry | Foto Reuters

Foto: Reuters

Z začetkom novega leta se je v večini držav znova odprla nogometna tržnica, v nogometnem svetu pa se že dogajajo prvi veliki prestopi. Vezni igralec Chelseaja Cesc Fabregas naj bi bil zelo blizu podpisa pogodbe z Monacom. 31-letnemu nogometašu se bo pogodba z londonskim klubom iztekla čez pol leta, a obstaja velika možnost, da se bo Španec že prihodnji teden preselil v Francijo. Novega delodajalca naj bi si našel tudi vratar Real Madrida Keylor Navas.

Kot poroča L’Equipe, naj bi se za Cesca Fabregasa zanimal tudi Milan, a je zaradi finančnega fair playa prestop skorajda nemogoč. Monaco, ki ga je oktobra prevzel Thierry Henry, pod vodstvom Francoza ne najde prave forme. Francoski klub je izgubil šest od zadnjih devetih tekem pod vodstvom Henryja in je šele na 19. mestu francoskega prvenstva. Henry in Fabregas sta bila tudi soigralca v dresu Arsenala med letoma 2003 in 2007.

Cesc Fabregas se je k Chelseaju preselil leta 2014. | Foto: Reuters Cesc Fabregas se je k Chelseaju preselil leta 2014. Foto: Reuters Kljub vse glasnejšim govoricam, da bo Fabregas zapustil Otok, pa je trener Chelseaja Maurizio Sarri jasno povedal, da si želi španskega igralca zadržati v svojih vrstah. "Brez Fabregasa bi imeli veliko težav. Želim si, da ostane, ampak zadnja odločitev je v rokah vodstva kluba in Cesca," je povedal glavni mož šestkratnih angleških prvakov. Fabregas je sicer v tej sezoni premier lige le eno tekmo začel v prvi postavi.

Navas v Anglijo?

Govorice o velikem prestopu so se pojavile tudi v Španiji, kjer se je po poročanju španskega Sporta vratar Keylor Navas že poslovil od svojih soigralcev pri Real Madridu. 32-letni Kostaričan naj bi po novem za 16 milijonov evrov oblekel dres londonskega Arsenala. Navas je po prihodu Thibauta Courtiosa obsedel na klopi španskega velikana, v tej sezoni pa ni dobil veliko priložnosti za igro.

Luis Muriel
Sportal Muriel posojen Fiorentini
Agim Ibraimi
Sportal Brez podaljšanja: Ibraimi in Domžale vsak svojo pot
Christian Pulisic
Sportal Prestop in pol: Američan za lepe denarce na Otok
Samir Nasri
Sportal Nasri podpisal za West Ham
Ne spreglejte