Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

4

Natisni članek

Zdravko Mamić hrvaška nogometna reprezentanca Luka Modrić

Nedelja, 9. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Razmišlja, ali bo nadaljeval reprezentančno pot

Bo ožigosani Luka Modrić obrnil hrbet Hrvaški?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

4

Luka Modrić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kapetan hrvaške reprezentance in njen z naskokom najbolj vreden nogometaš Luka Modrić pravi, da razmišlja o slovesu od reprezentančnega dresa.

Luka Modrić, ki je madridskemu Realu letos pomagal do drugega naslova evropskega prvaka v dveh letih in spada med najboljše nogometaše na svetu zadnjega obdobja, je v zadnjih mesecih v nemilosti hrvaške javnosti.

V tak položaj se je spravil s spremembo pričevanja na sojenju nekdanjemu izvršnemu direktorju zagrebškega Dinama, zloglasnemu Zdravku Mamiću, zaradi česar zdaj zvezdniku Reala grozi celo zaporna kazen.

Najbolj vplivnemu človeku hrvaškega nogometa sodijo zaradi malverzacij pri prestopih nogometašev Dinama v tujino, eden izmed glavnih kamnov spotike je tudi Modrićev prestop iz Dinama v londonski Tottenham za 21 milijonov evrov.

To bi bil velik udarec za Hrvaško

Pri Realu blesti. | Foto: Reuters Pri Realu blesti. Foto: Reuters Modrićeva reprezentančna upokojitev bi bila za hrvaško izbrano vrsto velik udarec, saj je njen najbolj cenjen nogometaš, ki že vrsto let spada med najboljše na svetu. Da je res tako, ob številnih lovorikah in prek 200 nastopov, ki jih je do zdaj v petih letih zbral za Real, pričajo tudi številna individualna priznanja, ki jih je prejel.

Kar petkrat je bil izbran za najboljšega nogometaša leta na Hrvaškem, to priznanje bo ob koncu leta skorajda zagotovo dobil še šestič. Trikrat je bil izbran v najboljšo ekipo leta lige prvakov. Dvakrat je bil izbran za najboljšega vezista v španski ligi. Bil je imenovan tudi v najboljšo enajsterico evropskega prvenstva leta 2008 in še bi lahko naštevali.

Večina javnosti ga po spremembi pričevanja sovraži

Vezist, ki je z Realom že trikrat postal evropski prvak, je trenutno ena izmed najbolj osovraženih osebnosti hrvaške javnosti, ki je po večini proti Mamiću in ljudem, ki so na njegovi strani.

O tem, kako se počuti, je zdaj nekaj malega spregovoril v pogovoru za priznani španski športni dnevnik Marco in namignil, da se utegne zaradi vsega skupaj posloviti od igranja v dresu Hrvaške, katere kapetan je.

V njenem dresu je do zdaj zbral že kar 96 nastopov in dosegel 11 golov.

O tem, ali bo v prihodnosti še nosil dres Hrvaške, se še ni odločil. | Foto: Reuters O tem, ali bo v prihodnosti še nosil dres Hrvaške, se še ni odločil. Foto: Reuters

"Proti meni so številni, ki sploh ne poznajo prave resnice, zato mi je težko, a do zdaj se mi je v življenju zgodilo marsikaj, slabe stvari dobro prenašam, tako da bom preživel tudi to," je povedal 31-letni nogometaš, po mnenju mnogih eden izmed najboljših, če ne celo najboljši v zgodovini Hrvaške.

Osredotočen je le na Real

"Nisem se še odločil glede reprezentance. Bomo videli. Zdaj se želim osredotočiti samo na priprave Reala in se čim bolje pripraviti na novo sezono," je še povedal zvezdnik, ki za Hrvaško igra od leta 2006 in je z njo nastopil na dveh svetovnih (2006 in 2014) in treh evropskih prvenstvih (2008, 2012 in 2016). Od leta 2016 je tudi njen kapetan.

Ne spreglejte