Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 9. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Marijan Pušnik NK Domžale Dejan Kelhar Ezekiel Henty Aljaž Krefl Miha Zajc

Petek, 25. 9. 2015, 10.07

8 let

Bo Olimpija ostala brez najboljšega?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije na srečanju z Zavrčem niso navdušili trenerja. Poskrbeli so za slabo popotnico za sobotni sosedski derbi v Domžalah, na katerem bi lahko pogrešali nekaj zelo pomembnih igralcev.

Seznam poškodovanih igralcev pri Olimpiji se nevarno širi. Strateg Marijan Pušnik je pred srečanjem z Zavrčem nepričakovano ostal brez Mihe Zajca in Dejana Kelharja, levi bočni branilec Aljaž Krefl bo odsoten vsaj še tri mesece, saj bo v bližnji prihodnosti moral na operativni poseg, najbolj aktualno neznanko pa predstavlja Rok Kronaveter.

Visoki Mariborčan je moral na srečanju z Zavrčem, na katerem je Olimpija izgubila (0:2) in tako prekinila niz sedmih zaporednih zmag v prvenstvu, predčasno z igrišča, saj je začutil bolečine v kolenu. Zdravstvena služba ni želela tvegati. Strelec sedmih zadetkov, toliko jih v tej sezoni izmed zveznih igralcev v Prvi ligi Telekom Slovenije ni uspelo doseči nikomur, je zapustil igro, v kratkem pa ga bodo pregledali z magnetno resonanco.

Takrat bo tudi bolj razvidno, kako huda je njegova poškodba in kako dolgo časa bo odsoten z igrišč. Na vrhu lestvice najboljših strelcev sta dva nogometaša Olimpije, poleg Kronavetra je sedem zadetkov dosegel tudi kapetan Andraž Šporar, prvo mesto pa si delita s prvim strelcem Gorice Blessingom Elekejem.

Henty se je neprimerno obnašal v Novi Gorici

Kronaveter je tako podobno kot še nekateri njegovi soigralci vprašljiv za sobotno gostovanje v Domžalah, ki za Pušnikovo četo predstavlja velik preizkus zrelosti. V sredo se je v obrambni vrsti poznala odsotnost izkušenega "dirigenta" Kelharja.

Njegovo vrzel je v obdobju, ko Antonio Mlinar Delamea še ni povsem pripravljen na vrhunske napore, skušal zapolniti Kenan Bajrić, a je obramba Olimpije kapitulirala dvakrat in ostala brez točk. Dva prekrasna gola Zavrča, od katerega velja izpostaviti predvsem čarobne "škarjice" Jureta Matjašiča, sta bila dovolj, da se je v slačilnici Olimpije že naselil dvom.

O tem, da stanje ni idilično, je bilo med vrsticami razbrati tudi v besedah trenerja Pušnika, ki je priznal, da je sprva nameraval Ezekiela Hentyja na srečanju z Zavrčem posaditi na klop, nato pa je bil zaradi nekaterih poškodb prisiljen v to, da ga je uvrstil v udarno postavo.

Nigerijec v zadnjih krogih ni upravičil pričakovanj strokovnega vodstva in navijačev, na srečanju v Novi Gorici pa je paral živce z neprimernim obnašanjem. Pri menjavi tako recimo ni hotel dati roke Brazilcu Danilu Mariottu dos Santosu. Po skromni predstavi proti Zavrču se poraja vprašanje, ali bo hitri Afričan v Domžalah še užival status prvokategornika.

Pušnik: V Domžalah nas zanima le zmaga

"Razočaranje po porazu je veliko, vendar časa za celjenje ran ni. Že v soboto bomo poskušali nadoknaditi izgubljene točke z domačega terena. V vsakem primeru nam ne bo lahko, vsaka tekma je zgodba zase, vendar nas zanima zgolj zmaga. Ne glede na to, v kakšni postavi bomo začeli srečanje v domžalskem Športnem parku," napoveduje koroški strokovnjak, ki ga v Domžalah zanima le zmaga.

Na njegovo srečo ima Olimpija več kot izvrstno statistiko, kar zadeva uspešnost na srečanjih v mestu ob Kamniški Bistrici. Odkar se je v novi klubski preobleki vrnila v prvo ligo, je pri Domžalah v prvenstvu gostovala dvanajstkrat in se veselila kar devetih zmag. Izgubila je le dvakrat, zadnjič pred štirimi leti in pol, tako da ji igrišče dvakratnih državnih prvakov zelo ustreza.

Ne spreglejte