Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
30. 7. 2016,
13.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Radomlje NK Gorica NK Koper NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 30. 7. 2016, 13.12

6 let, 6 mesecev

Pred sobotnima tekmama 3. kroga Prve Lige Telekom Slovenije

Bo novincu le uspelo vknjižiti prve točke?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Danes bosta na sporedu prvi dve tekmi tretjega kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Ob 20.15 se bosta začeli tekmi v Novi Gorici in Velenju. Goričani pričakujejo novince iz Radomelj, Rudar pa kozličke iz Kopra.

Gorica – Radomlje (danes ob 20.15)

Goričanom so po hitrem izpadu iz Evrope ostala le še domača tekmovanja. V prvih dveh krogih so zabeležili zmago in poraz, v tretjem krogu razmišljajo le o treh točkah. V Novo Gorico namreč prihajajo Radomlje, ki so v prvih dveh krogih ostale praznih rok. 

''Radomljani resda še nimajo točk, a sta za njimi dve zahtevni tekmi z Olimpijo in Domžalami. Na tej tekmi smo mi favoriti. Vsi pričakujemo zmago. Vse drugo bi za nas pomenilo neuspeh," je pred večernim obračunom odločen goriški napadalec Miran Burgič.

A na drugi strani si po težkem razporedu v prvih dveh krogih  prvih točk želijo tudi novinci v ligi. "Gorico poznam, proti njim sem igral dvakrat. Sicer so dobra ekipa, a so premagljivi. Igrajo odprto in če bomo odigrali pametno ter osredotočeno skozi celotno srečanje, lahko osvojimo vse tri točke. Zmaga bi prinesla tudi dodaten zagon za nadaljevanje prvenstva," je optimističen tudi branilec Radomelj Tin Karamatić.

Goričani in Radomljani so se štirikrat pomerili v sezoni 2014/15. Dvakrat so visoko zmagali Primorci, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca, na zadnji tekmi tiste sezone pa so se zmage veselile tudi Radomlje.

Rudar – Koper (danes ob 20.15)

Velenjčani bodo naredili vse, da točke ostanejo doma. | Foto: Velenjčani bodo naredili vse, da točke ostanejo doma.

Tudi Velenjčani imajo po prvih dveh krogih le eno točko, kar je manj, kot so pričakovali, a danes bodo imeli priložnost, da točkovni izkupiček vsaj podvojijo. V Velenje prihaja Koper, ki je po porazu proti Mariboru v prvem krogu v drugem premagal Aluminij.

"Sezono rezultatsko nismo najbolje začeli, zato bomo v soboto storili vse, da tri točke ostanejo doma. Zavedamo se, da treniramo odlično, zato lahko optimistično pričakujemo Koper," je za uradno spletno stran Rudarja povedal branilec Klemen Bolha.

O ničemer drugem kot o drugi zaporedni zmagi ne razmišljajo pri Kopru, ki upajo, da zmaga proti Aluminiju pomeni začetek pozitivnega niza. Koprčani so v zaključku lanske sezone že osvojili Štadion ob jezeru, a v celotni sezoni so bili v medsebojnih dvobojih uspešnejši Velenjčani. Skratka, obeta se zelo zanimiva tekma, kjer se zmagovalca praktično ne da napovedati.
 

Ne spreglejte