Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
25. 2. 2017,
6.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

4

Natisni članek

Štefan Hadalin NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Klemen Kosi Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 25. 2. 2017, 6.30

6 let, 6 mesecev

Utrip derbija med slovenskimi smučarji

Bo Ilka oblekla mariborski dres?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

4

Vznemirjenje pred najbolj kakovostno nogometno tekmo, ki jo lahko ponudi prva liga Telekom Slovenije, večernim derbijem med Mariborom in Olimpijo, ni obšlo niti slovenske smučarske reprezentance.

Sprejem za Ilko Štuhec Maribor | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Medtem ko bo smučarska sobota minila v znamenju dveh tekem svetovnega pokala, pa so nogometni navdušenci na trnih zaradi prvega kroga spomladanskega dela državnega prvenstva. Zaznamoval ga bo predvsem večerni derbi med Olimpijo in Mariborom v Ljudskem vrtu, kjer se bo ob 20.15 zbralo 12 tisoč navijačev. Do ljubljansko-mariborskega obračuna pa niso ravnodušni niti v smučarskem taboru.

Kosijev šov še kar odmeva

Svoje navijaške barve je brez oklevanja že večkrat javno razkril predvsem letos razglašeni smukač Klemen Kosi, katerega čelado že nekaj let krasi grb mariborskega kluba. Še korak dlje je storil na ponedeljkovi prireditvi, na kateri so podelili nagrade za najboljše športnike Maribora. Športnik drugega največjega slovenskega mesta je postal njegov reprezentančni sotekmovalec Boštjan Kline. A Kosi mu je ukradel dobršen del šova, potem sta skupaj z velenjskim raperjem 6 Pack Čukurjem mariborsko občinstvo nasmejala s pesmijo "Žaba bek beži". Manj navdušeni so bili nad tovrstnim izpostavljanjem pri Smučarski zvezi Slovenije, kjer naj bi Kosija že opomnili.

Sosede ne bo doma, toda …

Že dan pred tem pa je bližajoči se derbi zaznamoval sprejem za Ilko Štuhec. Ko je več tisoč navijačev pred slabim tednom na mariborskem Trgu Leona Štuklja glasno pozdravilo svežo svetovno prvakinjo v smuku, je med številnimi darili izstopal dres NK Maribor s številko ena. "Daj si ga gor, ko bomo 'žabarje' nabili, in se slikaj," je Ilki, ki sicer živi vsega dober lučaj od Ljudskega vrta, dejal v Mariboru priljubljeni radijski šaljivec Matjaž Šalamun.

Hadalin: Olimpija kot jaz v drugih vožnjah

Ker bi med slovenskimi smučarskimi prvokategorniki zaman iskali Ljubljančana, je tudi zeleno-beli navijaški utrip v reprezentanci manj izrazit. Zanj pa skrbi Štefan Hadalin, Vrhničan, ki že vrsto let odkrito navija za Olimpijo. Kosijevega nastopa sicer ni želel komentirati, zato pa verjame v zmago državnih prvakov. "Olimpija deluje dobro," pravi najboljši slovenski slalomist in dodaja: "Upam, da bodo v soboto pokazali pravi obraz, recimo takšnega, kot ga kažem jaz v drugih vožnjah. Na zmago!"

Video: Štefan Hadalin pred derbijem

Ne spreglejte