Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
18.41

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

Valter Birsa Chievo serie A italijansko prvenstvo Cagliari

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 18.41

5 let, 4 mesece

Birsa zapušča Cesarja in se seli na otok

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
Valter Birsa | Valter Birsa je za slovensko reprezentanco zbral kar 90 nastopov. | Foto Vid Ponikvar

Valter Birsa je za slovensko reprezentanco zbral kar 90 nastopov.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa se seli na Sardinijo. Dolgoletni član Chieva iz Verone se bo do konca sezone pridružil Cagliariju, ki ga vodi Rolando Maran, s katerim je že sodeloval v mestu ljubezni. Birsa je v jesenskem delu serie A za zadnjeuvrščeni Chievo prispeval dva zadetka in dve podaji.

Izkušeni Valter Birsa, ki se je lani odločil, da ne bo več nosil državnega dresa, bo po slabih petih zapustil Verono. Od leta 2014 je nosil dres Chieva in se veselil 18 zadetkov v serie A, po novem pa bo zastopal barve Cagliarija. Prvoligaš, ki prihaja z otoka Sardinija, se bo po poročanju Sky Sport Italia okrepil z 32-letnim Slovencem.

Valter Birsa
Sportal Fant s smrtonosno levico, ki ga ne bomo nikoli pozabili

Primorec z ''zlato'' levo nogo bo igral na Sardiniji kot posojeni nogometaš Chieva, po koncu sezona pa ima trenutno 13. klub v italijanskem prvenstvu pravico do odkupa Birsa za dva milijona evrov. Birsa bo pri Cagliarju poskušal nadomestiti praznino, ki je nastala po poškodbi nekdanjega soigralca Lucasa Castra. Argentinec bo zaradi hude poškodbe kolena dalj časa odsoten z igrišč.

Že četrti klub v serie A

Birsa ne bo več soigralec Boštjana Cesarja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Birsa ne bo več soigralec Boštjana Cesarja. Foto: Guliverimage/Getty Images Barve Cagliarija branita tudi nekdanji kapetan hrvaške reprezentance Darijo Srna in Filip Bradarić, nekdanji član šampionske Kekove Rijeke, ki je lani pomagal Hrvaški do drugega mesta na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Birsa si bo delil slačilnico tudi z Estoncem Ragnarjem Klavanom, nekdanjim branilcem Liverpoola. V jesenskem delu je bil najboljši strelec Cagliarija 30-letni Italijan Leonardo Pavoletti (šest zadetkov).

Josip Iličić Avstrija Slovenija prijateljska Celovec
Sportal Ničla Jana Oblaka, ki je jezila Slovenijo

To bo že četrti klub v Italiji, za katerega bo nastopil Birsa. Ko se je 90-kratni reprezentant Slovenija leta 2011 iz Francije (Auxerre) preselil na Apeninski polotok, je najprej igral za Genoo. V nadaljevanju je branil barve Torina, Milana in Chieva, pri katerem ga bo zelo pogrešal dolgoletni soigralec Boštjan Cesar.

 

Ne spreglejte