Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
16.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bastia

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 16.19

6 let, 7 mesecev

Bastii grozi izpad v tretjo ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sebastien Squillaci | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanjemu korziškemu ponosu Bastii grozi, da bo naslednjo sezono zaigrala v tretji ligi francoskega nogometa, kar pa niti najmanj ne moti nekdanjega francoskega reprezentanta Sebastiena Squillacija. Šestintridesetletni branilec, ki je igral tudi v angleški premier league za Arsenal, ostaja zvest korziškemu kolektivu tudi, ko je ta na dnu.

Nancy in Bastia sta po koncu minule sezone izpadla iz prve francoske lige, zaradi finančnih težav pa nekdanjemu korziškemu prvoligašu grozi strmoglavljenje v tretjo francosko ligo.

Squillaci, ki je reprezentančno zgodbo končal leta 2010, je z Bastio še za eno sezono podaljšal pogodbo in sodelovanje, kljub nič kaj zglednemu finančnemu položaju korziškega kluba in kljub dejstvu, da bo igral v polprofesionalni, amaterski tretji ligi.

Branilec, ki je v svoji karieri nosil majice Toulona, Monaca, Lyona, Seville, Arsenala, je od leta 2013 član Bastie. Od oktobra je bil na stranskem tiru zaradi poškodbe. Bastia se bo pritožila in bo skušala vodilne prepričati, da jim je mesto v drugi francoski ligi, čeprav jim zvezde niso naklonjene.

Bastia je v prejšnji sezoni izpadla iz prve francoske lige. | Foto: Reuters Bastia je v prejšnji sezoni izpadla iz prve francoske lige. Foto: Reuters

Je predsednik s klubskim denarjem kril stavniške dolgove?

Predsednik kluba Pierre-Marie Geronimi je pod preiskavo, da je s klubskim denarjem kril svoje stavniške dolgove, navijači Bastie pa so bili v minuli sezoni pod drobnogledom zaradi treh incidentov. Lani avgusta je zastava zadela napadalca PSG Lucasa, Mario Balotelli je bil žrtev rasističnih žaljivk s strani navijačev Bastie, vratarja Lyona Antonyja Lopesa pa so napadli med navijaškim vdorom aprila.

Korziški nogomet v naslednji sezoni ne bo imel predstavnika v elitnem francoskem prvenstvu ligue 1. Ajaccio je minuli sezono končal na 11. mesto drugoligaške razpredelnice. Klub Gazelec prav tako iz Ajaccia pa je v drugi ligi končal na devetem mestu.

Francoski prvak Monako bo novo prvoligaško sezono odprl 5. avgusta proti Toulousu, podprvaki iz Pariza PSG pa bodo igrali proti Amiensu.

Finalna tekma francoskega superpokala med Monakom in PSG bo 29. julija.

Ne spreglejte