Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 4. 2012,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Josep Guardiola Jose Mourinho Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 20. 4. 2012, 22.19

8 let

Barcelona že zmagovalka, Real ima odgovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred 219. "el clasicom" v obeh taborih skušajo umiriti napetost pred morda ključno tekmo v tem prvenstvu. Real se ne namerava zgolj braniti, Josep Guardiola je dejal, da je Barcelona že zmagovalka.

Tokratna španska nogometna klasika utegne spet podirati rekorde gledanosti. Razlog za to je seveda nadvse pomemben obračun, ki pa za obe ekipi ni prišel v najboljšem trenutku. Obe sta v zgoščenem ritmu tekem, ko se že pozna utrujenost, ob tem pa njuni samozavesti po prvih porazih v ligi prvakov ni na vrhuncu. Real je imel od odhoda iz Münchna dan več počitka, kakor Barcelona, ki je igrala v Londonu. Vendar "el clasico" je tekma zase. Če se je še pred enim mesecem zdelo, da je naslov praktično že v rokah Reala, pa je Kataloncem uspel niz zmag, s čimer so tudi izkoristili tri remije Madridčanov. Barcelona proti Realu ni bila poražena že na sedmih tekmah. Še več, od tega je zmagala na kar šestih. To je nasploh največja dominacija Kataloncev v bogati zgodovini obračunov proti največjemu tekmecu.

Optimizem črpajo iz zadnjega remija

Zadnji obračun na Camp Nouu se je končal z remijem (2:2). Real je takrat na povratni tekmi kraljevega pokala odigral zares izvrstno in si ustvaril precej priložnosti za zadetek, kar doslej ni bil slučaj. Ravno ta obračun daje Madridčanom precej optimizma. To je morebiti tudi nekakšen odgovor Barceloni. "V tekmo ne bomo šli s špekulacijami. Odigrali bomo podobno kot nazadnje, ko smo z zadetki remizirali.

Ne glede na razplet te tekme, pa nas čakajo še štiri tekme do konca prvenstva," je dejal pomočnik Josea Mourinha, ki je tudi tokrat bojkotiral španske medije, Aitor Karanka. Jose Mourinho se medtem tudi poigrava z idejo ali bi v prvo postavo spet uvrstil Kakaja, ki je zadnji tekmi obsedel na klopi, v prvi postavi pa je sodeloval tudi ob zadnjem remiju v katalonski prestolnici.

Zanimivo je tudi dejstvo, da Real ni izgubil tekme odkar sta v prvi postavi skupaj začela Kaka in Mesut Özil. Mar to pomeni, da se bo na klop usedel Angel di Maria? Večina se strinjam s tem, večjih sprememb pa pri Realu glede na postavo, ki je izgubila v Münchnu, ne bodo izvajali. Na levem boku utegne Fabia Coentraa zamenjati Marcelo. "Imeli smo suspendirane in poškodovane igralce, prisotna je bila tudi rotacija, zato ni izgovorov glede utrujenosti," je še povedal nekdanji branilec Reala.

Sanchez močno vprašljiv

Barcelona je v nizu 11 zaporednih zmag, tudi tokrat pa bi morala vpisati novo, če želi zmanjšati zaostanek štirih točk in se še nadejati ubranitvi naslova. Ob teh zmagah je Lionel Messi na zadnjih 10 tekmah zabil gol. Bo tokrat spet zatresel mrežo Reala? S tem nizom bi celo zrušil še en rekord. V zadnjem času je Barca precej bolj odvisna od Argentinca. Nazadnje, ko Messi ni zadel je Barcelono v prvenstvu premagala Osasuna, v ligi prvakov pa Chelsea. Vendar največja debata pred tekmo za Guradiolo je bila, če bo nared Alexis Sanchez. Čilenec si je proti Chelseaju poškodoval mišico na nogi.

"Treniral je, vendar v četrtek je čutil precej bolečin. Za tekmo je močno vprašljiv," je razkril Pep, ki pa ne pričakuje obrambno naravnani Real. "Občutek imam, da bo Real skušal zmagati. Karkoli se zgodi na 'el clasicu', je Barcelona že zmagovalka," je dejal strateg Kataloncev, s čimer je seveda mislil na to, da je Barcelona zaostanek 10 točk znižala na štiri.

Pri branilki naslova bodo zagotovo manjkali David Villa, Eric Abidal in Andreu Fontas. V prvo postavo pa naj bi se vrnil Gerard Pique. Pri Madridčanih bosta manjkala Ricardo Carvalho in Lassana Diarra.

To pa morda ne bo zadnji "el clasico" v tej sezoni. Kluba se namreč lahko srečata tudi v finalu lige prvakov, ki bo 19. maja v Münchnu.

Ne spreglejte