Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2016,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcelona Leicester City Riyad Mahrez Luis Enrique

Ponedeljek, 7. 3. 2016, 17.49

8 let

Barcelona v lov na zvezdnika Leicester Cityja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Z Otoka prihajajo informacije, da se je španska Barcelona resno ogrela za najboljšega posameznika v tej sezoni senzacionalnega Leicester Cityja, Riyada Mahreza.

Leicester City, ki se je v prejšnji sezoni komaj rešil pred izpadom iz angleške premier lige, v tej blesti. Je največja senzacija najboljših evropskih lig in v konkurenci z Arsenalom, Chelseajem, Manchester Unitedom, Manchester Cityjem in preostalimi angleškimi velikani devet krogov pred koncem sezone celo vodi s petimi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

Za takšne rezultate so seveda zaslužni vsi nogometaši Leicestra na čelu s trenerjem Claudiom Ranierijem, a na igrišču izstopata dva. Napadalec Jamie Vardy, ki je z 19 goli najboljši strelec lige, in Riyad Mahrez, ki je po mnenju mnogih celo najboljši posameznik tekmovanja.

Alžirec, ki se najbolje znajde na krilu, je v 28 prvenstvenih nastopih zabil 15 golov in prispeval deset podaj, zato ne čudi, da so ga opazili številni evropski nogometni velikani. Med njimi tudi v zadnjem času največji izmed njih. V boj za nakup 25-letnika naj bi se namreč podala evropska in španska prvakinja Barcelona.

Skočil naj bi pred Marca Reusa

Mahrez je igralec po godu katalonskega trenerja. Luis Enrique je prepričan, da bi se odlično znašel v družbi Lionela Messija, Luisa Suareza, Neymarja in preostalih zvezdnikov Barcelone, zato naj bi se že začel truditi, da ga poleti zvabi k sebi. Mahrez naj bi bil njegov glavni cilj v poletnem prestopnem roku, prehitel naj bi celo Nemca, ki blesti v dresu Borussie Dortmunda, Marca Reusa. Ta je bil želja številka ena pred tem, poročajo otoški in tudi španski mediji.

Koliko bi morala Barcelona za Mahreza, ki ima pogodbo z Leicestrom do leta 2019, odšteti, ni znano, a je jasno, da vsaj 20 milijonov evrov.

Alžirec je v Anglijo leta 2014 prišel iz francoskega Le Havra za pol milijona evrov.

Ne spreglejte