Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 9. 2014,
9.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Malaga Luis Enrique Lionel Messi Lionel Messi Andres Iniesta

Četrtek, 25. 9. 2014, 9.23

4 leta, 2 meseca

Barcelona tega ni doživela že deset let, trener pa pravi: Saj nismo stroji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Barcelone so razočarali s predstavo na gostovanju v Malagi, kjer so osvojili točko brez enega samcatega strela v okvir vrat. To se jim je v španski la ligi pripetilo prvič po desetih letih.

Barcelona je poleg Juventusa in Domžal ena redkih ekip v evropskih prvoligaških tekmovanjih, ki še ni prejela gola. Po petih tekmah njena razlika v zadetkih znaša 11:0, tako prepričljive obrambe v uvodnem delu sezone pa ni imela že 37 let. Razlika v zadetkih se na srečanju v Malagi ni spreminjala, saj dobrih 24 tisoč gledalcev na Rosaledi ni dočakalo golov. So pa lahko spremljali srečanje, ki se je vpisalo v zgodovino, saj Barcelona v okvir vrat andaluzijskega tekmeca ni ustrelila niti enkrat. To se ji je v španski la ligi pripetilo prvič po sezoni 2003/04. Čeprav je napad Kataloncev vodil argentinski as Lionel Messi, čeprav mu je pomagal Brazilec Neymar, čeprav se je trudil tudi španski reprezentant Pedro Rodriguez, da ne govorimo o močni zasedbi v zvezni vrsti (Iniesta, Ivan Rakitić, Sergio Busquets …) in tako naprej, je bila Barcelona povsem nenevarna. Njen trenutek slabosti, ki je bil povezan z odlično igro Malage, je najbolj razveselil madridska tekmeca. Vodilnemu klubu sta se približala na dve (Atletico) oziroma štiri (Real) točke zaostanka.

Barcelona ni bila dovolj nevarna tudi zaradi zelo dobre igre Malage

Kaj je šlo pri Barceloni narobe? Je blestel Kamerunec Idriss Carlos Kameni v vratih Malage? Niti ne, saj ga sploh ni čakalo veliko dela. Gostitelji so bili bolj konkretni, za nameček so v drugem polčasu zadeli celo vratnico. Barcelona je imela pričakovano večjo posest žoge (67 odstotkov), mimo vrat je švignilo pet njenih strelov, a vse skupaj ni pomagalo k občutku, da so nogometaši postregli z dobro predstavo. Tako blede tekme Kataloncev ni bilo mogoče spremljati že dolgo. A tudi najboljši imajo pravico do slabega dne, ko ekipo nekaj zavira. Tega se očitno zadeva tudi njen strateg.

Po dvoboju se je Luis Enrique, ki je prvič v tej sezoni ostal brez zmage, naposlušal kritik. Vseeno je nekdanji španski zvezdnik prepričan, da se njegovim izbrancem ne bo godilo nič slabega, če se bodo iz tega kaj naučili. "Vem, kje smo delali napake. Moji igralci niso stroji. Moramo upoštevati, da nastopamo na vsake tri dni. Nismo bili dovolj nevarni, Malaga pa je bila zelo dobra," je dejal strateg, izkušeni Andres Iniesta, ki se je trudil v zvezni vrsti, a je bilo vse skupaj brez pretiranega učinka. "Težko je igrati proti ekipi, ki se brani z devetimi ali pa desetimi igralci. Postavili so zid, ki ga nismo mogli prebiti. Nismo bili dovolj hitri," je priznal.

Barceloni bi na takšnih tekmah prav prišel Urugvajec Luis Suarez, ki se bo čez slab mesec vrnil na igrišča, zdaj pa že lahko igra (in zabija gole) na prijateljskih srečanjih z B-ekipo. Zelo slabe ocene si je prislužil Brazilec Douglas Pereira. Novinec iz Sao Paula si je na položaju desnega bočnega branilca privoščil ogromno napak.

Messi še vedno čaka na priložnost, da doseže jubilejni 400. zadetek v dresu Barcelone. V prejšnjem krogu je zapravil 11-metrovko, v Malagi pa odigral pod pričakovanji … "To, da v igri nismo veliko videli Messija, je zasluga Malage," je gostitelje pohvalil 44-letni Enrique ter s tem dal vedeti, koliko je igra Barcelona odvisna od razigranega Messija in njegovega deleža. "Moramo ga najti med tekmo, to je za nas ključnega pomena," je predstavil nalogo, ki bo veljala za prihodnja srečanja. Do takrat bo Barcelona še uživala privilegij vodilnega španskega prvoligaša. V soboto jo čaka nekoliko lažja naloga, na Camp Nou prihaja osmouvrščena Granada.

Ne spreglejte