Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 10. 2008,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 11.49

8 let

Barcelona na ukrajinskem mrazu, vrnitev Liedsona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi bosta v 2. krogu nogometne lige prvakov odigrani tudi tekmi v skupini C. Barcelona bo gostovala pri Šahtjorju v Donjecku, Sporting pa bo v Lizboni pričakal Basel.

Ukrajinski "bogataš" iz Donjecka vstopa v tekmo z znamenito Barcelono z mešanimi občutki. V uvodnem krogu lige prvakov je navdušil na gostovanju v Baslu (2:1), v domačem prvenstvu pa mu ne cvetijo rože. V zadnjih petih nastopih je ostal brez zmage (le štirje remiji in poraz) ter pošteno razočaral vedno bolj nezadovoljne navijače. Se jim bodo izbranci Mircee Lucescuja "z obrestmi" oddolžili proti Kataloncem? Pred štirimi leti so Barcelono v Donjecku že spravili na kolena (2:0). Resda so si gostje takrat že priigrali napredovanje v osmino finala, a vseeno … Tokrat zaradi poškodbe ne bosta nared branilec Oleksandr Kucher in zvezni igralec Konstanin Kravčenko, Romun Razvan Rat, Evhen Seleznjov in Brazilec Luiz Adriano pa naj bi pred težko pričakovanim prihodom "Blau Grane" v Donjeck že "zacelili" svoje lažje poškodbe. Predsednik Rinat Ahmetov (kot vedno) obljublja imenitne nagrade za zmago ...

Barcelona v zadnjem obdobju ne pozna poraza. Tri zaporedne zmage v španskem prvenstvu ter uvodna v ligi prvakov proti Sportingu (3:1) so še dodatno utrdile položaj mladega trenerja Josepa Guardiole. Slednji obljublja, da bo proti Šahtjorju zaigral z najmočnejšo postavo. Manjkali bodo le zvezni igralec Aleksander Hleb, ki je včeraj po dobrih dveh tednih in poškodbi gležnja opravil prvi polni trening ter branilca Sylvinho in Gabriel Milito. Zaradi tega si je prislužil vpoklic tudi Martin Caceres.

Trener Sportinga Paulo Bento bo drevi pogrešal branilca Marca Caneiro in ruskega zveznega igralca Marata Izmailova, po petih mesecih prisilnega počitka pa se vrača brazilski napadalec Liedson. Zaradi poškodbe "visi" v zraku nastop Črnogorca Simona Vukčevića. "Zeleno-beli" so konec minulega tedna utrpeli boleč poraz v prestižnem mestnem derbiju z Benfico. Enajsterico Basla poznajo zelo dobro, saj so bili v minuli sezoni v šestnajstini finala pokala UEFA uspešnejši in s skupnim rezultatom 5:0 izločili švicarskega predstavnika. "Barcelona bo zanesljivo osvojila prvo mesto, preostale tri ekipe pa se bodo krčevito borile za drugo mesto. Zato moramo drevi preprosto ugnali Basel," je prepričan 39-letni strateg Lizbončanov.

Gostje iz dežele "bankirjev in urarjev" bodo na prekrasnem štadionu Jose Alvalade nastopili brez Ivana Ergića, Erona Derdiyoka in Valentina Stockerja. V soboto so nepričakovano klonili pred domačim občinstvom na štadionu St. Jakob-Park proti moštvu Young Boys (1:2), pred dvema tednoma pa je jih je v Baslu spravil na kolena še Šahtjor. "Iz tega poraza smo se marsikaj naučili. Ni nam potrebno priigrati deset priložnosti, Dovolj so denimo že štiri. Če jih izkoristimo polovico, lahko izpolnimo naš cilj," je dejal trener Basla Christian Gross, ki je pred kratkim praznoval desetletnico dela v klubu iz Basla.

Ne spreglejte