Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
1.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Italija Anglija Brazilija svetovno prvenstvo

Nedelja, 15. 6. 2014, 1.49

8 let

Balotelli Italijanom prinesel zmago nad Angleži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina D) v Manausu premagala Anglijo.

Izbranci Cesareja Prandellija so bili tisti, ki so se sredi Amazonije v težkih tropskih razmerah bolje znašli v boju z Angleži. V všečni predstavi, v kateri ni manjkalo lepih priložnosti, so naredili prvi korak k osmini finala. Angleži po drugi strani so kljub porazu pustili kar dober vtis in se ob podobnem nadaljevanju prav tako lahko nadejajo uvrstitve med najboljših 16.

Prvi polčas evropskega derbija je ponudil dobro predstavo. Angleži so se Italijanom zoperstavili s precej ofenzivno postavitvijo in v uvodnih minutah se je to zdelo zadetek v polno, saj so igralci z Otoka dvakrat nevarno zagrozili, prvič prek Raheema Sterlinga v četrti minuti, ko je zadel zunanji del mreže, drugič pa minuto pozneje, ko je Salvatore Sirigu, ki je zamenjal poškodovanega Gianluigija Buffona, moral posredovati po poskusu Jordana Hendersona.

V nadaljevanju so bili Italijani tisti, ki so imeli precej več žogo v posesti, obe ekipi pa sta imeli še po nekaj polpriložnosti. V 35. minuti pa so "azzurri" povedli. Po podaji Marca Verrattija z desne strani je Andrea Pirlo prepustil žogo Claudiu Marchisiu, ki je natančno meril z dobrih 20 metrov.

Angleži so hitro odgovorili, v 37. minuti je lepo akcijo Sterlinga in Wayna Rooneyja, ki je podal pred gol, učinkovito s polvolejem končal Daniel Sturridge. Ko je kazalo, da ekipi le še čakata na glavni odmor, pa so Italijani zapravili še dve izvrstni priložnosti. Najprej je Mario Balotelli žogo z leve strani lepo poslal čez Joeja Harta, ki je zapustil svoja vrata, na golovi črti pa je bil priseben Phil Jagielka. Le malce zatem pa je Antonio Candreva zatresel še vratnico.

Prav Candreva pa je bil vpleten v naslednji zadetek Italijanov. Že v 50. minuti je namreč z desne strani izvrstno podal pred angleška vrata, kjer je najvišje skočil Balotelli in z glavo zadel za 2:1. Malo pozneje je Rooney z diagonalnim strelom za kak meter zgrešil cilj, v 61. minuti pa iz še lepšega položaja z desetih metrov povsem neoviran spet meril mimo gola.

Le malce zatem je mladi rezervist Ross Barkley prvič preizkusil Siriguja, ki se je izkazal tudi v 77. minuti po prostem strelu Leightona Bainesa. Za zadnje razburjenje na tekmi pa je poskrbel Pirlo, ko je s prostega strela s skoraj 30 metrov zatresel prečko.

Ne spreglejte