Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
14. 8. 2016,
12.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Natisni članek

Qabala Miran Srebrnič Gregor Bajde Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Gorica

Nedelja, 14. 8. 2016, 12.18

6 let, 6 mesecev

Odmevi po tekmi v Novi Gorici

Avtogol, evrogol in razočaranje Maribora. Takšna tekma se redko zgodi.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Iz tega ne bomo delali tragedije," je po bolečem porazu Maribora na gostovanju v Novi Gorici (1:2) v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije sporočil trener Darko Milanič. Žal mu je zapravljenih priložnosti v prvem polčasu, do boljšega rezultata ni pomagal niti evrogol Gregorja Bajdeta.  

Mariborčani v tej sezoni niso več nepremagljivi. Po remiju v večnem derbiju z Olimpijo so se lahko v sezoni 2016/17 pohvalili z neporaženostjo v Sloveniji in Evropi (štiri zmage in štirje remiji), v soboto pa je bilo njihovega niza po porazu v Novi Gorici konec. Vijolice so ostale praznih rok (1:2), največjemu tekmecu Olimpiji pa ponudile priložnost, da jim z današnjo zmago nad Rudarjem uide na alarmantnih pet točk razlike.

Vrhunci srečanja v Novi Gorici:

Priprava na srečanje v Evropi in dvojni tekmovalni ritem, ki ga od slovenskih klubov zaradi nastopov v kvalifikacijah za evropsko ligo doživlja le še Maribor, sta tako terjala novo žrtev. Ne le Olimpija, zdaj lahko nepričakovane spodrsljaje vijolic v domačem prvenstvu, pogojenih z evropskimi obveznostmi, izkoriščajo tudi Domžale, ki so se po sobotni zmagi nad Koprčani (2:0) zavihtele na vrh lestvice. Tako so nakazale, da jih v tej sezoni zanimajo najvišji cilji.

Maribor je prvi izmed velike slovenske klubske trojice (Olimpija, Maribor in Domžale), ki je v tej sezoni doživel poraz v Prvi ligi Telekom Slovenije. S predstavo v Novi Gorici ni navdušil navijačev, ki so po dokaj všečni igri na večnem derbiju z Ljubljančani v mestu vrtnic pričakovali več.

Bajde: Ni pomembna lepota golov, ampak točke

Marko Šuler je na štadionu, kjer je pred leti branil barve Gorice, zatresel lastno mrežo. | Foto: Vid Ponikvar Marko Šuler je na štadionu, kjer je pred leti branil barve Gorice, zatresel lastno mrežo. Foto: Vid Ponikvar Obrambnemu stebru Marku Šulerju se je pripetila ogromna napaka, ko je v zadnjih minutah prvega dela, ravno v obdobju številnih priložnosti Maribora, zatresel lastno mrežo.

"Razlog za neuspeh je v tem, da smo veliko naredili v napadu, a tega nismo izkoristili. Predvsem v prvem polčasu, ko smo imeli popolno prevlado," je po porazu opozoril trener Maribora Darko Milanič.

Reprezentančni vratar pri gostiteljih Grega Sorčan ni dopustil zadovoljstva gostom, saj je branil zelo dobro. Zaustaviti ni mogel le izvrstnega strela Gregorja Bajdeta, ki je v 56. minuti dosegel pravi evrogol. "Moramo se osredotočiti na točke. Ni pomembno, ali so goli lepi ali ne. Pomembne so točke," je dejal strelec edinega mariborskega zadetka v Novi Gorici.

Nekdanji slovenski reprezentant Miran Burgič je odločil derbi petega kroga Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski reprezentant Miran Burgič je odločil derbi petega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Maribor je po njegovi zaslugi izenačil na 1:1, kar pa slovenskim pokalnim zmagovalcem ni pomagalo do želenega rezultata. Kmalu so prejeli še en zadetek. Nekdanji slovenski reprezentant Miran Burgič je dokazal, da še ima strelski instinkt. Ob pravem času je bil na pravem mestu. Razveselil ni le okrog tisoč gledalcev, ki so spremljali dvoboj v Športnem parku in dočakali prvo domačo zmago Gorice nad Mariborom po sedmih letih, ampak tudi nekdanji klub, ljubljansko Olimpijo.

Imeli prevlado, oni pa iz osamljenih napadov zadeli dvakrat

Mariborčanom do ugodnega rezultata ni pomagal niti evrogol Gregorja Bajdeta. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčanom do ugodnega rezultata ni pomagal niti evrogol Gregorja Bajdeta. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Milivoje Novaković in soigralci do konca srečanja niso več našli poti, kako izenačiti. Ostalo je pri zmagi Gorice (2:1) in prvem porazu Maribora v tej sezoni.

"Takšna tekma se redko zgodi. Spremljali smo nenavadno dogajanje, ne morem se otresti občutka, da bi morali v začetnem delu tekmo odpeljati v drugo smer. Potem se je z dobljenim golom obrnilo v drugo smer, domači nogometaši so se še bolj zaprli in je bilo težje najti pot do njihovih vrat. Prevladovali smo, oni pa so iz osamljenih napadov zadeli dvakrat," po srečanju v Novi Gorici ni bilo do smeha Milaniču.

Njegov stanovski kolega Miran Srebrnič je po veliki zmagi Gorice sijal od sreče in zadovoljstva. "Bili smo zelo borbeni, tako, kot je treba. Pokazali smo veliko želje, agresivnosti in tudi znanja, da smo lahko premagali tako ekipo, kot je Maribor," je poudaril nekdanji branilec Gorice, zdaj pa že dolga leta prvi trener, ki vodi mlado in nadarjeno ekipo.

Miran Srebrnič je pohvalil fante in občinstvo, razveselil ga je tudi zadetek Mirana Burgiča. Napadalec je nanj čakal kar nekaj časa. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič je pohvalil fante in občinstvo, razveselil ga je tudi zadetek Mirana Burgiča. Napadalec je nanj čakal kar nekaj časa. Foto: Vid Ponikvar

"Hvala občinstvu, da nas je bodrilo in podprlo mlade fante, ki kažejo dobre stvari. So dobri igralci, zdaj pa so pridobili še malce več samozavesti," je dodal Srebrnič, ki je čestital tudi strelcu zmagovitega zadetka Burgiču, saj si ga je z njegovim trudom in delom zaslužil.

Misli že v Azerbajdžanu

Vijolice čaka v četrtek evropski izpit v Qabali. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vijolice čaka v četrtek evropski izpit v Qabali. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborska odprava je po srečanju z grenkim spoznanjem, da so na domači razpredelnici zdrsnili navzdol, že razmišljala o Evropi. V četrtek bo gostovala v Azerbajdžanu, tako da so bile njene misli že prisotne pri Qabali, kjer si bo skušala zagotoviti dobro popotnico za povratno srečanje v Ljudskem vrtu in tako želeno napredovanje v skupinski del lige Europa.

"Čas za poraz nikdar ni pravšnji, toda iz tega ne bomo delali tragedije. Zdaj bomo takoj preusmerili misli k naslednjemu evropskem izzivu," sporoča Milanič in dodaja, da za izpolnitev ciljev na tekmah proti tekmecu, ki se odloči za strnjeno obrambo, potrebuje večjo konkretnost v napadu in agresivnost.

Ne spreglejte