Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
7. 6. 2017,
14.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Antoine Griezmann Gianluigi Donnarumma Andrea Belotti Virgil van Dijk Arsene Wenger Romelu Lukaku Alvaro Morata Kylian Mbappe Kylian Mbappe Pierre-Emerick Aubameyang nogometna tržnica

Sreda, 7. 6. 2017, 14.55

6 let, 6 mesecev

Kaj se dogaja na nogometni tržnici?

Aubameyang, kot vse kaže, že oddan, kaj pa drugi?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Pierre-Emerick Aubameyang | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po prvem juniju, ko se je uradno odprla vroča nogometna tržnica, so se že zgodili prvi prestopi, a na tiste rekordne bo treba vsaj še nekaj časa počakati. Pogovori potekajo, le čas pa bo pokazal, kdo bo v svoje vrste uspešno zvabil največja in najbolj vroča imena.

Ravno v sredo je nemški časnik Bild na dan prišel z informacijo, da se po štirih sezonah odlični napadalec Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussie seli k francoskemu velikanu PSG. Kluba naj bi se dogovorila za odškodnino 70 milijonov evrov, 27-letni Gabonec pa bo s Parižani podpisal štiriletno pogodbo, ki mu bo na letni ravni prinesla kar 14 milijonov evrov.

Za kako odličnega napadalca gre, govorijo tudi številke. V zadnjih dveh sezonah je na 95 tekmah dosegel 79 zadetkov, vse skupaj pri Dortmundčanih pa kar 120.

Vsi želijo stroje za zadetke

Kako se bo odločil mladi 18-letni napadalec Monaca? | Foto: Kako se bo odločil mladi 18-letni napadalec Monaca? Če je PSG že dobil svojo glavno poletno tarčo, jo drugi evropski velikani še snubijo. V medijih se v zadnjem času lahko prebira nešteto namigovanj o prestopih napadalcev kot so Kylian Mbappe, Alvaro Morata, Romelu Lukaku in mladi zvezdnik Torina Andrea Belotti.

V povezavi s francoskim draguljem se večinoma omenja Real, vse bolj naglas pa na presenečenje vseh tudi Arsenal, ki naj bi bil za najstnika pripravljen odšteti celo rekordno odškodnino.

Športni direktor Arsenala Ivan Gazidis in trener Arsene Wenger sta se v minulih dneh mudila v Nici in mnogi menijo, da sta v tistem času dobila s predstavniki Mbappeja.

Dobil bi ga lahko za drobiž

Zanimivo je, da bi lahko Wenger odkritje letošnje sezone na Emirate zvabil v lanskem poletju za 265 tisoč evrov, saj mu je pri Monacu iztekla pogodba, a se trener Arsenala za nakup Mbappeja takrat ni odločil. Zdaj bo moral za francoskega reprezentanta odšteti krepko čez 100 milijonov evrov, kar bi bil nov klubski rekord. Arsenal je do zdaj največ plačal za igralca leta 2013, ko je za Mesuta Özila Realu odštel 47 milijonov evrov.

Arsenal ima boljše izhodišče

Arsenal ima močnega konkurenta za nakup francoskega mladeniča predvsem v Realu, ki mu rekordna odškodnina ne bo prestavljala težav, je pa res, da Real Mbappeju za razliko od Arsenala ne more zagotoviti prve postave.

Arsene Wenger je pred kratkim podaljšal pogodbo pri Arsenalu, zdaj pa želi navijače razveseliti z drago okrepitvijo. | Foto: Reuters Arsene Wenger je pred kratkim podaljšal pogodbo pri Arsenalu, zdaj pa želi navijače razveseliti z drago okrepitvijo. Foto: Reuters

Ko ima klub v napadu Cristiana Ronalda, Karima Benzmemaja in Garetha Bala, ki je po finalu prav tako dejal, da nimam nobenega namena zapustiti španske prestolnice, bo Mbappe težko zacementiran v prvi postavi. To pa bi lahko vplivalo na njegovo odločitev, na koncu se ne bi niti čudili, če bi se komaj 18-letni napadalec odločil, da še eno leto ostane v kneževini.

Kam Morata, Lukaku, Belotti?

Real želi za svojega rezervista Alvara Morato kar 90 milijonov evrov. | Foto: Reuters Real želi za svojega rezervista Alvara Morato kar 90 milijonov evrov. Foto: Reuters Pred dnevi je bil napadalec Reala Morata z eno nogo in pol že na San Siru, a se je v zadnjem času situacija obrnila.

Španca po novem povezujejo z Manchester Unitedom, a zanj naj bi beli balet zahteval kar 90 milijonov evrov, kar se zdi povsem nerealno. Rdeči vragi za rezervista Reala ponujajo 60 milijonov evrov.

Medijem je nekaj informacij o svoji prihodnosti izdal tudi robustni napadalec Evertona Romelu Lukaku, ki naj bi se že vse dogovoril z novim delodajalcem, a ni še hotel izdati, katerim.

Najverjetneje s Chelseajem, ki si ga je želel v svojih vrstah že v lanskem poletju, mladega 23-letnega Italijana Belottiija pa se omenja kot rezervni načrt Uniteda, če se vodilni možje Uniteda uspejo dogovoriti z Morato. Za napadalca Torina naj bi se zanimal tudi AC Milan.

Griezmann bo najverjetneje ostal

Antoine Griezmann bo najverjetneje ostal pri Janu Oblaku. | Foto: Reuters Antoine Griezmann bo najverjetneje ostal pri Janu Oblaku. Foto: Reuters Potem ko je bilo že skoraj uradno, da se bo Antoine Griezmann preselil na Old Trafford, je kazen Atleticu o prepovedi nakupa novih igralcev v tem prestopnem roku močno spremenila položaj.

Francoski zvezdnik noče na cedilu pustiti kluba, ki ga je izstrelil med najboljše na svetu, zato z velikim prestopom ne bo nič. Vsaj zdaj tako kaže, potihnile pa so tudi govorice o selitvi Alexisa Sancheza iz Arsenala, ki sta si ga pred časom zelo želela Bayern in Manchester City, prav tako pa ni nič novega glede odhajajočega Jamesa Rodrigueza, ki ga je Real na finalu lige prvakov pozabil na tribuni.

Nič ne bo, Liverpool se je že opravičil

Liverpool, ki je v tem poletju že sklenil pogodbo z mladim angleškim reprezentantom Dominicom Solankejem, se je močno zanimal tudi za branilca Southamptona Virgila van Dijka. Ne samo to, selitev robustnega na Anfield je bila takorekoč že na dlani, ko je prišlo do velikega preobrata.

Vodilni možje Liverpoola in trener Jürgen Klopp so, kot vse kaže, hoteli prestop speljati brez za hrbtom njegovega delodajalca, kar je v nasprotju s pravili. Svetniki so napako javili tudi angleški nogometni zvezi, Liverpool pa se je za začetniško napako hitro javno opravičil ter še dodal, da se za odličnega branilca ne zanima več. Morda se je s to potezo rešil tudi kakšne kazni.

Liverpool še vedno ostaja v igri za nakup Mohameda Salaha, a Roma zahteva 40 milijonov evrov, kar se zdi za nekdanjega člana Chelseaja dokaj visoka odškodnina. Salah je namreč na Otoku v dveh sezonah za modre odigral le 19 tekem in dosegel dva zadetka.

Virgila van Dijka ne bo v Liverpool. | Foto: Reuters Virgila van Dijka ne bo v Liverpool. Foto: Reuters

Vratarski biser Milana v Real?

Gianluigi Donnarumma je po poročanju italijanskega časnika Gazzeta dello Sport že zavrnil ponudbo o podaljšanju pogodbe pri AC Milanu, kar pomeni, da ga bodo morali Rossoneri prodati v tem poletju, če ne želijo, da bi ga čez leto dni iz svojih vrst spustili brez odškodnine.

Za zdaj naj bi se za 18-letnega vratarja najbolj zanimali pri Realu, je pa tudi res, da so galaktiki zadovoljni z zdajšnjo številko ena Keylorjem Navasom.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

Bernardo Silva (Monaco -> Man City) – 50 milijonov evrov

Ederson (Benfica -> Man City) – 40 milijonov evrov

Youri Tielemans (Anderlecht -> Monaco) – 25 milijonov evrov

Niklas Süle (Hoffenheim -> Bayern) – 20 milijonov evrov

Mateo Musacchio  (Villarreal -> AC Milan) – 18 milijonov evrov

Ne spreglejte