Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 9. 2019,
13.30

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

Diego Simeone UEFA liga prvakov Jose Maria Gimenez Maurizio Sarri Joao Felix Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Juventus

Sreda, 18. 9. 2019, 13.30

12 mesecev

Pred derbijem Atletico – Juventus

Simeone opozarja, da bo imel Oblak opravka z ''živaljo''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Jan Oblak | Jan Oblak bo danes z Atleticom odprl novo evropsko sezono. | Foto Getty Images

Jan Oblak bo danes z Atleticom odprl novo evropsko sezono.

Foto: Getty Images

Današnji nogometni večer v ligi prvakov prinaša spopad velikanov v Madridu. Spopadla se bosta španski podprvak Atletico in najboljši italijanski klub Juventus. V španski prestolnici se bo ponovno mudil Cristiano Ronaldo in poskušal pokvariti večer 15 let mlajšemu rojaku Joau Felixu, ki ga številni dojemajo kot njegovega naslednika v portugalski reprezentanci. Nastop Jana Oblaka kljub težavam na sobotnem gostovanju v San Sebastianu ni pod vprašajem.

Jan Oblak, Atletico Madrid
Sportal Oblak po preobratu do točke, Stojanoviću slovenski obračun z Iličićem

Verjetni začetni postavi:

Atletico: Oblak, Trippier, Savić, Gimenez, Lodi, Vitolo, Koke, Thomas, Saul, Diego Costa, Joao Felix
Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

Ples kroglic je poskrbel, da bo današnja tekma v Madridu prežeta s posebnim nabojem. Spomladi sta se Atletico in Juventus srečala v osmini finala. Spomin na domačo zmago rdeče-belih (2:0) je še živ, podobno tudi odziv razočaranega prvega zvezdnika stare dame Cristiana Ronalda, ki je ob odhodu s stadiona užaljeno pojasnjeval: "Petkrat sem bil prvak lige prvakov, Atletico pa še nikoli," ni skrival jeze. Na povratni tekmi je bila zgodba povsem drugačna. Trikrat je premagal Jana Oblaka in izločil Los Colchoneros.

Oblak proti trojčku Ronaldo - Higuain - Bernardescu

Cristiano Ronaldo je proti Atleticu na osmih evropskih tekmah dosegel sedem zadetkov. | Foto: Getty Images Cristiano Ronaldo je proti Atleticu na osmih evropskih tekmah dosegel sedem zadetkov. Foto: Getty Images Atletico je tako končal evropsko sezono 2018/19 hitreje, kakor bi si želeli navijači. V tej sezoni želijo v najmočnejšem tekmovanju, v katerem jih mnogi uvrščajo na razširjen seznam kandidatov za osvojitev naslova, pustiti boljši vtis. "Te tekme ne dojemam kot maščevanja. To je nova tekma, nekateri igralci so se zamenjali. Je pa navdušenje pred prvo tekmo veliko. Sezono želimo odpreti z dobrim rezultatom," sporoča Jose Maria Gimenez. Urugvajec, eden redkih udarnih branilcev, ki v poletnem prestopnem roku niso zapustili Atletica, torej današnje tekme ne doživlja kot priložnosti za maščevanje. Na zadnji domači tekmi z Juventusom se je vpisal med strelce, Oblak pa je ostal nepremagan.

Škofjeločan se bo danes znova nameril na Ronalda, ki se je v Evropi z Atleticom pomeril že osemkrat in dosegel kar sedem zadetkov. Slovenski vratar bo kljub težavam na sobotnem gostovanju v Baskiji pripravljen za veliki dvoboj. Poškodba glave je preteklost. Na gostovanju v San Sebastianu, kjer je branil le 66 minut, jo je odnesel brez hujših posledic.

Jürgen Klopp
Sportal Klopp jezen na sodnike, Valverde priznal, da so trpeli

Na zadnjih dveh tekmah Atletica je prejel kar štiri zadetke, veliko več od povprečja, s katerim vse od leta 2014 razvaja navijače Atletica. Po poročanju Gazzette dello Sport ga bo danes najbolj ogrožal napadalni trojček Ronaldo - Higuain - Bernardeschi. Argentinec Paulo Dybala bo pri gostih na klopi. Brazilec Douglas Costa zaradi poškodbe še ni na voljo, Hrvat Mario Mandžukić pa sploh ni prijavljen za sezono.

Simeone o Ronaldu: Je prava žival

Diego Simeone priznava, da je težko pripraviti moštvo na pokrivanje Cristiana Ronalda. | Foto: Reuters Diego Simeone priznava, da je težko pripraviti moštvo na pokrivanje Cristiana Ronalda. Foto: Reuters Pričakujemo lahko, da bo največjo nevarnost predstavljal 34-letni Ronaldo, ki komaj čaka začetek tekmovanja, v katerem je najboljši strelec vseh časov.

"Težko je pripraviti nekaj posebnega za igralca takšnega kova, kot je Ronaldo. Ko se znajde pred vrati, je zelo nevaren. Je prava žival. Odličen je v zraku, dobro uporablja obe nogi, lahko se hitro znebi branilca in ima odličen strel. Je lastnik izjemnega rekorda in nevaren vsakič, ko je blizu kazenskega prostora. Ni ga lahko nadzorovati. Proti njemu smo večkrat trpeli, večkrat izgubili, a smo ga tudi nekajkrat premagali," opozarja trener Atletica Diego Simeone, ki optimizem pred tekmo z Juventusom črpa iz zadnje domače zmage, ko je italijanskega prvaka na stadionu Wanda Metropolitano (poznejšem prizorišču finala lige prvakov med Liverpoolom in Tottenhamom) premagal z 2:0. Atletico je v Evropi dobil zadnjih devet domačih tekem.

Joao Felix hoče biti Joao Felix, ne pa Cristiano

Joao Felix velja za dragulja portugalskega nogometa. | Foto: Reuters Joao Felix velja za dragulja portugalskega nogometa. Foto: Reuters Atletico bo šel na zmago, podobne napovedi pa je zaslediti tudi iz tabora gostov. "Smo Juventus. Naš cilj je vedno zmaga," sporoča Maurizio Sarri, ki se je v Torino preselil po tem, ko je eno sezono vodil Chelsea in z njim osvojil evropsko ligo. Italijanski strateg uvršča Atletico med klube, ki lahko osvojijo ligo prvakov. Dobro se zaveda tudi vrlin, ki jih ima njihov najdražji igralec Joao Felix. Danes bo deležen posebne pozornosti, saj se bo v velikem portugalskem spopadu dokazoval proti nekdanjemu vzorniku.

Najstnik, za katerega je Atletico odštel rekordnih 126 milijonov evrov, proti 15 let starejšemu Ronaldu, ki je, zanimiva igra številk, v ligi prvakov dosegel prav 126 golov. Udarila se bosta 19-letnik, ki mu napovedujejo bleščečo prihodnost, in petkratni dobitnik zlate žoge. "V Madrid sem prišel, da spišem svojo zgodbo. Cristiano je Cristiano, jaz pa hočem biti jaz," je odločen mladi zvezdnik Atletica, ki je na pripravljalni tekmi v Stockholmu zasenčil slovitega rojaka. V reprezentanci je Ronaldo še vedno v prednosti. Tam kraljuje CR7.

Lille
Sportal Policija priprla osem navijačev Lilla po neredih pred tekmo z Ajaxom

Dvoboj, na katerega nestrpno čaka vsa Evropa, zaradi Oblaka pa bo posebne pozornosti deležen tudi v Sloveniji, se bo v Madridu začel ob 21. uri. V drugem srečanju skupine D se bosta v Leverkusnu udarila Bayer in moskovski Lokomotiv.

Ne spreglejte